WhatsApp, rakiplerinin linklerini engelliyor!

whatsapp iphone

İnternet üzerinden mesajlaşma uygulamaları ilk etapta akıllara WhatsApp’ı getiriyor. Facebook’un satın aldığı WhatsApp, rakiplerinin linklerini kendi sohbet penceresinde engelliyor. İddianın detayları haberimizde.

whatsapp-iphone

700 milyondan fazla aktif kullanıcısını bulunan WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması. Servisi Facebook Messenger, Viber, Telegram gibi diğer uygulamalar takip ediyor. Artık kullanıcıların büyük bir kısmını elinde tutan WhatsApp şimdi rakiplerinin işini iyice yokuşa sürmeye karar vermiş görünüyor. Servis, diğer mesajlaşma uygulamalarının linklerini engelliyor.

Kısa süre önce güncellenen WhatsApp, link yapısında yeni bir uygulamayı aktifleştirdi. Yeni güncellemede artık sohbet penceresi içerisinde bir link yolladığınızda, ilgili sayfa eğer Open Graph gerekliliklerini karşılıyorsa, konuşma penceresinde sitenin başlığını ve görselini görmek mümkün oluyor. Ancak bu güncellemede Telegram engellenmiş görünüyor.

Aşağıdaki ekran alıntısından da görülebileceği üzere, WhatsApp üzerinde bir Telegram linki yolladığınızda, bu link tıklanabilir yapıda olmuyor. Normalde WhatsApp üzerinde bir link yolladığında, uygulama bunu tanıyor ve tek tuşla erişilebilir olması için tıklanabilir hale getiriyor. Telegram linkleri için ise bu mümkün değil. Hatta Telegram.me haricinde Telegram.org linkine bile tıklanılmıyor. WhatsApp 2.12.327 sürümünde görülen bu durum daha önce Facebook’ta da gündeme gelmiş ancak Facebook bunun kasıtlı yapılmadığını söylemişti. Reddit kullanıcıları tarafından ortaya çıkarılan bu durum, önümüzdeki günlerde tekrar gündeme gelecek gibi duruyor.

whatsapp-telegram

8 adımda Huawei Mate 8’e yakından bakıyoruz!