X bir reklamvereni daha kaybetti

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

X platformu üzerinde reklam verenleri kaybetmeye devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Önceden Twitter olarak adlandırılan platform Elon Musk’ın yönetimi altında bir çok değişimden geçti ancak bu değişimler pek olumlu olmadı. Walmart, X’ten çekilme kararını duyurdu. Amerika’nın en büyük işvereni ve gelir bakımından en büyük şirketi olan perakendeci, Cuma günü Reuters’e artık eskiden Twitter olarak bilinen platformda reklam vermediğini söyledi. Bu hareket, şirket sahibi Elon Musk’un Yahudi karşıtı paylaşımları güçlendirmesi ve kaçan reklamverenlere küfürler savurması sonrasında gerçekleşti. Bir Walmart sözcüsü Reuters’e “Müşterilerimize daha iyi ulaşmak için başka platformlar bulduğumuz için X’te reklam yapmıyoruz” dedi.

X iş arama aracı artık yayında!

Walmart’ın çıkışı ile, platformdan reklam çeken şirketlerin sayısı giderek artıyor. Apple, Disney, IBM, Comcast ve Warner Bros. Discovery artık X’te reklam satın almayan işletmeler arasında yer alıyor. Bir grup reklamcı Perşembe günü The New York Times’a geçici duraklamalarının büyük olasılıkla kalıcı hale geleceğini söyledi. Pazarlama danışmanlığı AJL Advisory’nin CEO’su Lou Paskalis gazeteye şöyle konuştu: “Platforma geri dönmenin getirdiği itibar riskini dengeleyecek hiçbir reklam değeri yok.”

Musk’un işleri düzeltmeye çalışması işleri daha da kötüleştirmekten başka bir işe yaramadı.  Walmart ABD’de yaklaşık 1,6 milyon kişiyi istihdam ediyor. Perakendeci 2023 mali yılında 611 milyar dolar gelir elde etti. Bu nedenle böyle büyük bir ismin reklamlardan çekilmesi platform açısından pek iyi olmadı.

Netflix kullanıcıları Squid Game: The Challenge detayına tepki gösterdi