Telegram ve Signal Türkiye’de zirvede!

WhatsApp hakkında Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

WhatsApp’ın aldığı skandal karar sonrasında Türk halkı Telegram ve Signal’e akın etti. Hafta sonu Telegram ve Signal en çok indirilen uygulamalar listesinde zirveye çıktı.

Facebook geçtiğimiz hafta aldığı kararla tüm şimşekleri üzerine çekmişti. Yenilenen WhatsApp kullanıcı sözleşmesine göre artık kullanıcı verileri Facebook ve Facebook şirketleri ile direkt olarak paylaşılabilecekti.

Bu durum tüm dünyada tepkilere neden oldu. Çünkü Zuckerberg hali hazırda kullanıcı verilerini kullanmayı ve saklamayı seven bir patron. Hatta sırf bu yüzden hakim karşısına çıkmışlığı bile var.

Şu aralar kafayı kullanıcı verileri ile bozan Facebook patronu, WhatsApp’tan tutarlı bir şekilde para kazanmanın yolunu bulamayınca, gözünü kullanıcı verilerine dikti.

signallll

Telegram ve Signal en çok indirilen uygulamalar arasına girdi

Dünyadan gelen tepkiler üzerine geri adım atan Facebook, Avrupa ülkelerinin sözleşmeyi kabul etmeseler de WhatsApp’ı kullanmaya devam edebileceklerini açıkladı. Bunun üzerine Türkiye’den sert bir karşılık geldi.

WhatsApp kullanıcılarının pek çoğu hafta sonunda WhatsApp’ı silerek alternatif bir mesajlaşma uygulamasına geçti.

Genel tercih ise Telegram ve Elon Musk’ın önerdiği Signal oldu. Genel olarak bakıldığında Telegram’ın çok daha popüler olduğunu söyleyebiliriz. Signal’in en büyük artısı ise uçtan uca şifreleme yöntemini kullanması. Telegram’da şifreli mesaj göndermeniz için bunu belirtmeniz gerekiyor. Aksi takdirde gönderdiğiniz mesaja uçtan uca şifreleme uygulanmıyor. Peki sizin tercihiniz ne oldu? Hangi mesajlaşma uygulamasını seçtiniz?

Signal Facebook tarafından ablukaya alındı! İşte detaylar