Huawei önceliği HarmonyOS’e veriyor

Huawei MatePad Pro tablet with HarmonyOS and M Pen support to debut on June 2

2021’de Huawei’nin neden çok fazla akıllı telefon çıkarmadığını merak edebilirsiniz. Cevabı biz verelim. Huawei önceliği HarmonyOS’e veriyor. İşte konunun detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei 2021’i çekimser bir modda geçiriyor. Normalde her yıl Huawei’nin onlarca model çıkarmasına alışkınız. Yani genele baktığımızda Huawei pek çok modeli peşi sıra satışa sunardı. Bu yıla baktığımızda ise tamamen farklı bir tablo ile karşı karşıyayız.

2021’in Temmuz ayına yaklaşmamıza rağmen Huawei cephesi sessizliğini bozmuş değil. Önümüzdeki süreçte P50 serisinin tanıtılacağını biliyoruz fakat P50 haricinde söylentisi yayılan 2. Bir model de bulunmuyor.

Peki Huawei’nin kendisini bu kadar geri çekmesinin temel nedeni ne? Bilindiği üzere Huawei cihazlarında Google servisleri yer almıyor. Bu da Huawei’nin aşması gereken çok büyük bir engel.

Huawei önceliği HarmonyOS’e veriyor

Bahse konu bu sebepten ötürü Çinli üretici 2021’de büyük oranda HarmonyOS üzerine yoğunlaştı. Burada temel amaç HarmonyOS’i geliştirerek kullanıcılara kusursuz bir mobil işletim sistemi sunabilmek. Dolayısıyla HarmonyOS’in stabil bir performansa kavuşmasının ardından Huawei de yeni akıllı telefonlar çıkarmaya, kaldığı yerden devam edecektir.

Bu yıl içerisinde mobil işletim sistemi sorununun çözülmesiyle, önümüzdeki yıl yine birçok Huawei modeli raflardaki yerini alabilir. Elbette şimdilik bu konu hakkında konuşmak için biraz erken. Yine de bekleyip göreceğiz. Fakat Huawei için bundan sonraki sürecin pek de kolay olmayacağını söyleyebiliriz.

Twitter para kazanmanın yollarını açtıkça açıyor: İyi bir gelir elde edebilirsiniz