OLED ekranlar yükselişte! 2022’de satılan tüm akıllı telefonların neredeyse yarısı OLED ekrana sahip olacak

OLED ekranlar yükselişte! 2022'de satılan tüm akıllı telefonların neredeyse yarısı OLED ekrana sahip olacak

OLED ekran piyasası yükselişte. Söz konusu ekranlar LED teknolojisinin farklı bir versiyonu. Türkçe açılımıyla anlamı Organik Işık Yayan Diyotlar. Bugün gelen bir rapora göre bu söz konusu ekranlar 2022’de tavan zamanlarını yaşayacak. 2022’de satılan akıllı telefonların neredeyse yarısı bu ekranlara sahip olacak.

Yeni bir rapor, 2022’de satılacak tüm akıllı telefonların neredeyse yarısının OLED panele sahip olacağını ortaya koydu. Görünüşe göre akıllı telefon pazarında organik ışık yayan diyot ekran teknolojisi artıyor. TrendForce raporuna göre, bu yıl satılan tüm akıllı telefonların yüzde 39,8’i OLED panellere sahip. Gelecek yıl ise bu rakamın %50’ye yakın olması bekleniyor. Araştırma firmasına göre, Apple ve Samsung gibi büyük akıllı telefon üreticilerinin AMOLED ve OLED ekran teknolojisini benimsemesi, OLED donanımlı cihazların yükselişinin en başta yer alan sebebi.

OLED ekranlar yükselişte! 2022'de satılan tüm akıllı telefonların neredeyse yarısı OLED ekrana sahip olacak

Bununla birlikte bazı kıtlık problemleri de mevcut. OLED paneller için ekran sürücüsü IC kaynağı şu anda yüksek talebi karşılayamıyor. Rapor, bu yonga setlerinin diğer yongalardan nispeten daha büyük olduğunu, bu nedenle üretimde sorun yaşandığını bildiriyor. Şu an itibariyle, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited), Samsung Electronics, UMC ve GlobalFoundries gibi sadece birkaç şirket OLED’ler için ekran sürücüsü IC’leri üretebiliyor. Ancak, bu yonga üreticisi devlerden yalnızca TSMC, Samsung ve UMC başarı elde edebildi. Diğer şirketler şu anda gerekli teknolojiyi geliştirmek için çalışıyor. Bir diğer dikkate değer faktör, farklı panel üreticilerinin ekran sürücüsüleri için farklı özellikler gerektirmesi.

Microsoft Store, Windows 11 ile çok ihtiyaç duyulan bir revizyona giriyor