PC için Telegram, Windows Store’da yayınlandı

telegram logo

PC için Telegram, Windows Store’da yayınlandı. Uygulama, güvenlik başta olmak üzere birçok avantaj sunuyor.

Facebook’un WhatsApp’ı satın almasına tepkisini göstermek isteyen kullanıcılar, WhatsApp’larını silip Telegram’a hücum etmişti. Uygulamanın popülarite anlamında belki de en yukarı çıktığı an buydu. Ancak uygulamanın tek özelliği alternatif olması değil. Uygulama güvenlik konusunda mesajlaşma şifrelemeleriyle biliniyor. Bu arada uygulama büyümesini sürdürüyor. PC için Telegram, Windows Store’da yayınlandı.

Telegram’ın PC‘ye çıkışı, Windows Phone‘daki güncellemesinin ardından geldi. Mobil tarafta da uygulama tasarımını yenilemiş ve Microsoft’un tasarımına uygun hale gelmişti. PC için Telegram, Windows Store‘dan diğer platformlarda olduğu gibi ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Telegram, Windows’ta grup sohbetleri ve paylaşım gibi özelliklere sahip. Ayrıca uygulama rehberdeki 100 kişiye kadar yayın göndermeye olanak sağlıyor. Telegram ayrıca, Windows 10’nun Cortana ve canlı kutucuk entegrasyonu avantajlarını da kullanıyor.

Uygulama hesabın bağlı olduğu cihazları senkronize ederek, cihaz değişimlerinde konuşmaların kaybolmamasını sağlıyor. Uygulama üzerinden gönderilen mesajlar uçtan uca şifreleniyor ve kullanıcılara maksimum güvenlik sunuluyor.

Eğer alternatif bir mesajlaşma uygulaması arıyorsanız Telegram’a göz atabilirsiniz. Uygulama artık masaüstünde de yer alıyor. Böylece evinde ve işyerinde sürekli bilgisayar başında olanlar daha rahat mesajlaşabilir.

Telegram, Android Wear 2.0 İçin Hazır