Telegram kurucusu WhatsApp’ı bombardımana tuttu

WhatsApp, sohbet yedekleri için uçtan uca şifreleme sunmaya başladı

İnternet tabanlı iletişim servisleri arasında önemli bir yere sahip olan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, WhatsApp karşıtı söylemlerine devam ediyor.

Telegram kurucusu WhatsApp’ı bombardımana tuttu. WhatsApp ile Telegram’ın kullanıcı sayısını karşılaştırdığımızda her ne kadar arada dağlar kadar fark olsa da, eğer bir ortamda WhatsApp’ın rakiplerinden bahsediyorsak orada Telegram’ın anılmaması mümkün değil. İşte bu yüzden Telegram CEO’su Pavel Durov tarafından yapılan açıklamalar, son derece önemli olarak görülüyor.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Durov, WhatsApp’ı kullanması son derece tehlikeli bir uygulama olarak nitelendirmişti. İddialarını oldukça abartan Durov’a göre WhatsApp, kullanıcılarını yıllardır bir ajan gibi izliyor. Bugün verdiği bir röportajda söylemlerini yineleyen Durov, işi bir adım daha öteye taşıdı.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

Telegram kurucusu WhatsApp’ı bombardımana tuttu

Ünlü CEO’nun iddialarına göre WhatsApp, sahip olduğu güvenlik açıkları nedeniyle akıllı telefon kullanıcıları için tam bir patlamaya hazır bomba niteliğinde. Siber korsanların tek bir video veya fotoğraf göndererek cihazların kontrolünü ele geçirebileceklerini dile getiren Durov’un bu iddiaları doğru gibi görünüyor çünkü WhatsApp tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, Durov’un belirttiği bu güvenlik açığının kapatıldığı duyurulmuştu. Yani gerçekten böyle bir güvenlik açığı varmış.

WhatsApp başkanı iPad uygulaması hakkında konuştu!

Öte yandan Durov, WhatsApp’ın bu güvenlik açığını kapatmış olmasının bir öneminin olmadığını çünkü 2016 yılından bu yana her yıl siber korsanların bu türden bir güvenlik açığı keşfederek insanları mağdur ettiklerini söyledi. Tabi bu söylemlerini artık klasikleşmiş sonla bitiren Telegram kurucu, insanları WhatsApp kullanmamaya davet etti.

Burger King mobil uygulaması yüzünden tepkilerin odağında!