Telegram, yasa dışı içeriklerin bildirilmesine olanak tanıyacak

Telegram, yasa dışı içeriklerin bildirilmesine olanak tanıyacak

Telegram şimdi yasa dışı içeriklerin bildirilmesine olanak tanıyacak. İşte tüm detaylar.

Uygulama, CoinDesk tarafından bildirildiği üzere, özel ve grup sohbetlerini denetlemediğini belirten ifadeyi sessizce düzenledi. “uygulamada yasa dışı içerik var. Bunu nasıl kaldırabilirim?” başlıklı bir bölüm eklendi. Daha önce sohbetlerdeki ve grup sohbetlerindeki içeriğin katılımcılar arasında kaldığı belirtilmişti. Ancak artık bölümde, “tüm Telegram uygulamalarının ‘Rapor’ seçeneklerine sahip olduğu” belirtiliyor ve bu, kullanıcılara, uygulamanın moderatörleri için yasa dışı içeriği işaretlemeleri için bir yol sağlayacak. Kullanıcıların yalnızca Android’de mesaja dokunması veya iOS’ta mesajı basılı tutması ve Rapor seçeneğini seçmesi yeterli olacak. Ayrıca bildirmek istedikleri içeriğin bağlantılarını not edebilir ve hizmetin yayından kaldırılan e-posta adresine ([email protected]) bir e-posta gönderebilirler.

Telegram, yasa dışı içeriklerin bildirilmesine olanak tanıyacak

Değişiklik, uygulama şefi Pavel Durov’un tutuklanmasının ardından kanalında ilk halka açık yorumunu yayınlamasının ardından geldi. Durov, yetkililerin uygulamada aksiyon eksikliği ve suç faaliyetlerini engellemedeki başarısızlığı konusundaki soruşturmasının bir parçası olarak Ağustos ayı sonlarında Fransa’daki bir havaalanında tutuklandı. Zaten gözaltından serbest bırakıldı, ancak mesajlaşma uygulamasında “çocuk pornografisi, yasa dışı uyuşturucu ve bilgisayar korsanlığı yazılımı dağıtımında suç ortaklığı” ve “uygulamadaki yasa dışı faaliyetlere ilişkin soruşturmalarda işbirliği yapmayı reddetmekle” suçlandı.

Görünüşe göre Fransız yetkililer Durov’a, soruşturmalarıyla ilgili Telegram’dan herhangi bir yanıt alamadıkları için tutuklandığını söylediler. Uygulamanın kurucusu gönderisinde bunun şaşırtıcı olduğunu açıkladı, çünkü Telegram’ın AB’de resmi bir temsilcisi ve herkese açık bir e-posta adresi var.

Huawei Yeni Akıllı Saatlerini Ne Zaman Tanıtacağını Açıkladı