Apple’ın Find My özelliği 2025’te Güney Kore’ye geliyor

Apple'ın Find My özelliği 2025'te Güney Kore'ye geliyor

Apple çığır açan Find My özelliğini nihayet Güney Kore’ye de sunacak. İşte tüm detaylar.

Şirket nihayet Find My özelliğini 2025 yılında Güney Kore’ye getiriyor. AppleInsider tarafından yayınlanan bir basın bülteninin çevirisine göre şirket, hizmetin bahar aylarında bir noktada başlayacağını söylüyor. Yıllardır Güney Kore, şirketin izleme ağına erişimi olmayan tek ülke oldu. Peki ne değişti? Görünüşe göre bu hareketin ardındaki nedenlerden biri, kullanıcı şikayetlerinin akını. Apple’ın ülkede AirTags satması nedeniyle bu şikayetlerin haklılık payı da var. Find My olmadan, AirTag’ler temelde işe yaramaz kalıyor.

Apple'ın Find My özelliği 2025'te Güney Kore'ye geliyor

Şirket, ani fikir değişikliğinin ardındaki nedene değinmedi. Kullanıcı dilekçesine göre şirket, “iç politika” nedeniyle özelliği devre dışı bıraktı. Ülkede katı gizlilik düzenlemeleri var, dolayısıyla yukarıda bahsedilen iç politikaya yol açan şey bu olabilir. Geçmişte Apple, MacRumors tarafından bildirildiği üzere yerel yasalar nedeniyle şirketin yüksek hassasiyetli harita verilerini dışa aktaramaması nedeniyle Find My’in Güney Kore’de bulunmadığını söylemişti.

Bu amaçla Güney Kore coğrafi verileri özellikle koruyor. Gerçek zamanlı haritalama verilerinin elde edilmesi zor olduğundan, ilgili yasal kısıtlamalar uzun süredir Google Haritalar ve Apple Haritalar gibi uluslararası platformların başına bela olmuştur. Bu aynı zamanda Pokémon Go gibi harita verilerine dayanan oyunları da etkiledi. Ancak Find My halihazırda ülkenin Baengnyeongdo ve Ulleungdo gibi uzak bölgelerinde çalışıyor.

Huawei Yeni Akıllı Saatlerini Ne Zaman Tanıtacağını Açıkladı