Telefonu çabuk ısınanlar dikkat! Cryptocurrency kurbanı olabilirsiniz!

cryptocurrency

Bir dönem Android kullanıcılarının kabusu haline gelen cryptocurrency tabanlı uygulamalar geri döndü. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Gün geçmiyor ki akıllı telefon kullanıcılarını mağdur eden yeni bir yöntem daha ortaya çıkmasın. Akıllı telefon gündemini takip edenlerin de hatırlayacağı üzere Google, Temmuz ayında cryptocurrency tabanlı uygulamaların Google Play’den kaldırıldığını açıklamıştı. Fakat bazı anti virüs şirketleri Android kullanıcıları için tehlikenin henüz tamamen ortadan kalkmadığını ortaya çıkardı.

Android kullanıcıları için cryptocurrency tehdidi!

Yapılan bir araştırmaya göre cryptocurrency tabanlı uygulamalar Google Play’den tam olarak temizlenmiş değil. Keza hali hazırda Google Play üzerinden indirilen ve indirilme rakamı 1 milyon ile 5 milyon arasında olan Bug Swasher isimli oyunun cryptocurrency kökenli bir uygulama olduğu ortaya çıktı. İlgili çalışmayı yürüten şirket, Google Play’de buna benzer farklı uygulama ve oyunların olabileceğini belirtti. Peki bu tarz bir uygulamayı yüklediğimizi nasıl anlarız?

Aslında doğrudan direkt olarak zararlı yazılım içeren bir uygulama kullandığımız gösteren bir arayüz bulunmuyor. Fakat telefonunuz aşırı ısınıyor ve şarjı hemen bitiyorsa bu sorun indirdiğiniz bir uygulamadan kaynaklı olabilir.

Keza trojen kökenli uygulamalar, telefonunuzu bir sanal para madeni olarak kullanıyor. Normal şartlarda bir telefonun gücü böyle bir işlem için yeterli değil. Fakat bu uygulama ile birkaç telefon eş zamanlı olarak çalıştırılarak üst düzey performans sağlanıyor.

Uzun lafın kısası, Android kullanıcılarının bir uygulamayı indirirken iyice araştırmaları şart diyebiliriz.

iPhone 8’de kritik hata