Apple Watch yeni bir özelliğe kavuşuyor

apple watch

Apple’ın 12 Eylül’de tanıtması beklenilen yeni Apple Watch modeli sağlık alanında devrimsel bir özelliğe de öncülük edebilir. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Teknoloji dünyasını takip edenlerin de bileceği üzere hali hazırda piyasada pek çok akıllı saat ve akıllı bileklik modeli mevcut. Nitekim bu cihazların büyük bir çoğunluğu kullanıcıların kalp atım hızını ölçme özelliğine de sahipler. Fakat bunlardan hiç biri kalp atım hızını ölme konusunda Apple Watch kadar yetenekli değil diyebiliriz. Keza bu durum pek çok uzman isim tarafından da ortaya konmuş durumda.

Hali hazırda en yetenekli kalp atım hızı sensörüne sahip olan Apple Watch, yakında yeni bir özelliğe daha sahip olabilir.

Apple Watch, aritmi hastalığını teşhis edebilecek

Apple bir süredir Stanford Health ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyordu. Bu çalışmada insanların kalp atım hızındaki değişmelere göre aritmi rahatsızlığının olup olmadığı tespit edilmeye çalışıldı. Bir uygulama yardımıyla kullanıcıların kalp atım hızları takip edilerek, aritmi risklerinin olup olmadığı ortaya çıkarılmaya çalışılıyordu.

Apple geçtiğimiz günlerde bu çalışmaya katılan kullanıcılara bir bildirim gönderdi. Bildirimde çalışmaların tamamlandığı belirtiliyordu.

12 Eylül’de duyurulması beklenen Watch 4’ün hemen öncesinde bu çalışmanın tamamlanmış olması, yeni Watch modelinin yeni bir özellik ile geleceği şeklinde yorumlandı.

Elbette bu özellik yazılım tabanlı olduğu için muhtemelen önceki Apple Watch modellerinde de çalışacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Yeni Pixel Watch ne zaman tanıtılacak?