Telefon fiyatları zamlanacak mı? İşte cevabı!

akıllı telefon fiyatları

#İŞBİRLİĞİ

Artan döviz fiyatları akıllı telefon fiyatları üzerinde nasıl bir etki yapacak? Amiral gemisi modellerinin fiyatı bu değişimden nasıl etkilenecek? İşte konu hakkındaki detaylar.

Malum akıllı telefon sektöründe son yıllarda önemli atılımlar gerçekleşti. Elbette bu atılımlar özellikle üst segment modellerin fiyatlarının önemli ölçüde yükselmesine neden oldu. Bir de bunun üstüne döviz kurları eklenince, amiral gemisi modellerin fiyatı iyiden iyiye uçuşa geçti.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, pek çok teknolojik üründe dışa bağımlı bir ülkeyiz. Genel itibariyle yerli üretim odaklı şirketlerimiz olsa da bunlar ülkemizde pek rağbet görmüyor. Zaten bu üreticiler de ürettikleri akıllı telefon ya da benzeri cihazlarda kullandıkları pek çok ekipmanı dışarıdan tedarik ediyorlar. Yonga setinden tutun da telefonun ekranına varana kadar pek çok parça yurt dışından temin ediliyor.

akıllı telefon fiyatları

İşin asıl can sıkıcı kısmıysa bu parçaların hepsinin dolar üzerinden alınıyor olması. Doğal olarak doların yükselmesi, yerli üretim olarak gördüğümüz telefonların fiyatlarını da direkt olarak etkiliyor.

En iyi pil performansına sahip 5 akıllı telefon