Zamlı akıllı telefon fiyatları – 2018

zamlı akıllı telefon fiyatları

#İŞBİRLİĞİ

Doların kısa süre içerisinde 5TL sınırına dayanması, akıllı telefon fiyatlarının da artmasına neden oldu. Peki hangi telefon kaç TL’den satılacak? İşte zamlı akıllı telefon fiyatları!

Kısa süre önce yayınladığımız bir makalede, yakın zamanda akıllı telefonlara zam gelmesinin kaçınılmaz olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Yurt dışından gelen telefonların direk olarak döviz üzerinden yurda girdiğini, yerli üretim olarak lanse edilen modellerin de parça bazlı olarak yurt dışına bağlı olduğunu belirtmiştik. Nitekim tam da söylediğimiz gibi oldu. MOBİSAD beklenen zam haberini verdi. İşte zamlı akıllı telefon fiyatları.

İşte zamlı akıllı telefon fiyatları

Geçtiğimiz günlerde MOBİSAD Başkanı Mustafa Turnacı, artan döviz kurları nedeniyle akıllı telefonlara zam geleceğini açıklamıştı. Turnacı, hızlı bir şekilde artan döviz kurlarının üreticileri zor durumda bıraktığını söylemiş, eldeki stokların tükenmesi akabinde, mevcut fiyatların yüzde 20 zamlanacağı bilgisini paylaşmıştı.

Görünen o ki bu zam en geç Haziran ayı içerisinde yürürlüğe girecek. Peki zam sonrası hangi telefon kaç TL’den satılacak. Aslında zam oranı belli olduğu için bunu tahmin etmek pek de zor değil. Biz de sizler için piyasanın nabzını tuttuk ve akıllı telefon modellerine gelecek olan zam sonrası ortaya çıkacak tabloyu su yüzüne çıkarttık.

Döviz artışı kaçak telefon fiyatlarını da vurdu

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri en popüler modellin, zamlı fiyatlarıyla başbaşa bırakalım. Bu arada şunu da dip not olarak belirtelim. Muhtemelen elinde yüklü miktarda stok olan perakendeciler, yüzde 20’lik zammı biraz daha düşük oranlardan uygulayabilirler. Fakat stoklar tükenme noktasına geldiğinde tablo her yerde aynı olacaktır.

İşte zamlı akıllı telefon fiyatları;