Akıllı telefon fiyatları zamlanacak mı?

akıllı telefon fiyatları

#İŞBİRLİĞİ

Son gelişmelerin ışığında telefon almayı düşünenler aynı soruyu düşünmeye başladı. Akıllı telefon fiyatları zamlanacak mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın sonuçları hayli ağır olmuştu. 4TL’nin altında seyreden doların bir anda 7TL sınırına dayanması, başta teknoloji ürünleri olmak üzere pek çok sektör bu dalgalanmadan etkilemişti.

6099 TL seviyesinden satılan iPhone X’in fiyatı bir anda 7000 seviyesine kadar yükselmişti. Nitekim sonrasında gelen güncellemelerle iPhone X kalibresindeki modellerin fiyatı 10.000 TL seviyesine dayandı.

Şu aralar döviz kuru gerilemiş olsa da teknoloji ve otomobil sektöründeki zamlar geri alınmadı. Elbette bunda kısa süre önce yürürlüğe giren ve akıllı telefonlardan alınan ÖTV oranını yüzde 40 ile yüzde 50 seviyesine yükselten yasanın da önemli bir rolü var.

Gelecek hakkında yorum yapmak zor

Malum şu aralar ülkemiz Barış Pınarı operasyonu ile sınırlarımızdaki teröristleri temizlemekle meşgul. Türkiye’nin bu haklı müdahalesine, dünyanın 4 bir köşesinden çeşitli tepkiler geliyor. Fakat bu tepkiler içerisinde en çok dikkat çekeni Trump’tan geldi.

ABD Başkanı sürekli geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan ekonomik krizi hatırlatarak, Türkiye ekonomisini çökertmekle ilgili tehditlerde bulunuyor.

akıllı telefon fiyatları 1

Bu durum da yakın zamanda akıllı telefon almayı düşünenlerin kafasında soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Çünkü döviz kurlarında yaşanacak olan ikinci bir dalgalanma zaten yüksek olan akıllı telefon fiyatlarını arşa taşıyacaktır.

Akıllı telefon fiyatları düşmez, çıkar

Fakat içerisinde bulunduğumuz mevcut durum içerisinde, ekonomimizin kötüye gitmesi pek de ön görülen bir şey değil. Şu anda dolar 5.9 seviyelerinde dolaşırken, Euro ise 6.5 seviyelerinde gidip geliyor. Dolayısıyla genel kanı döviz kurlarının bu seviyelerin çok üzerine çıkmayacağı yönünde.

Elbette mevcut hal içerisinde gelecek ile ilgili yorum yapmak pek de doğru olmayacaktır. Fakat şu aralar döviz kurlarında büyük bir düşüş yaşanmayacağı da kesin gibi görünüyor. Yani şu saatten sonra akıllı telefon fiyatlarının ucuzlayacağını söylemek pek de doğru olmayacaktır.

O yüzden eğer yakın gelecekte bir akıllı telefon alma planınız varsa, bu planınızı çok fazla ertelememenizi tavsiye ederiz. Özellikle de Apple logolu bir ürün almayı düşünüyorsanız.

iPhone 11 Pro Türkiye’de başarılı olabilir mi?