Teknoloji devlerinin kazançları ortaya çıktı: GAFAM dudak uçuklatıyor

Milyarderler servetini hızlıca

Teknoloji devlerinin kazançları son zamanlarda ciddi bir düzeye ulaştı. Özellikle de GAFAM olarak bilinenler çok ayrı bir boyutta. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri kazanç bakımından dudak uçuklatan rakamlara sahip. Sadece Google ve Amazon kazançları bile dudak uçuklatacak cinsten. Ancak bu tür muğlak ifadeler onların kazançlarını tam olarak belirtmiyor. Hadi gelin bu şirketlerin kazançlarına daha yakından bakalım.

Bildiğiniz üzere Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi şirketler şu anda dünyanın tekeli olarak görülüyor. Bu devlerin kazançları dudak uçuklatacak kadar yüksek. Borsada işlem gören tüm bu şirketlerin kazançları düzenli olarak açıklanıyor. 2020 yılı verilerine bakıldığında 3,4 trilyon dolar değer artışı sağlandı.

Teknoloji devlerinin kazançları bakın nerelere yükseldi

Amazon şu anda dünyanın en çok kazanan şirketi olarak biliniyor. Hem bulut bilişim alanında hem de e-ticaret sektöründe dakikada 837 bin 330 dolar kazandığını söyleyebiliriz. Apple ise yaklaşık olarak 691 bin 234 dolar seviyesinden dakikalık kazanç elde ediyor.

Teknoloji devlerinin kazançları

Her iki firma şu anda sektörün devleri olarak görülüyor. Alphabet bir diğer büyük marka. Bu şirketin dakikada kazandığı miktar 426 bin 805 dolar seviyesinde. Yani yine kazancı yüksek olarak ifade edilebilecek şirketler içerisinde yer alıyor.

Facebook, Messenger ve Instagram’a yeni gelen kutusu özellikleri ekledi

Bir diğer devasa markalar içerisinde yer alan Microsoft ve Facebook ise onlara göre biraz daha az kazanıyor. Facebook dakikada 201 bin 936 dolar kazanç sağlıyor. Microsoft ise 321 bin 85 dolar seviyesinde gelir elde edebiliyor. Tüm bu şirketlerin kazançlarına bakıldığında dünyanın geri kalanından çok daha fazla olduğu görülüyor. Peki sizce bu adaletsizlik yaratıyor mu?