En çok kazanan e-spor oyuncuları – 2019

e spor

#İŞBİRLİĞİ

Günümüzde e-spor sayesinde oyun oynayarak para kazanmak da mümkün. Hem de öyle böyle paralar değil. İşte en çok kazanan e-spor oyuncuları.

Eskiden oyunlar tamamen eğlence odaklı oynanırdı. Fakat teknolojinin gelişmesi, internetin hızlanması ve oyun severlerin dijital ortamda birbirlerine meydan okumaları herşeyi değiştirdi. E-spor kavramıyla birlikte, profesyonel oyuncular ortaya çıkmaya başladı.

Pek çok ülkede oyunlar üzerine ligler kuruldu, kıtalar arası devasa organizasyonlar düzenlendi. Öyle ki insanlar oyunlar üzerinden muazzam paralar kazanır hale geldiler.

Günümüzden bir 10 sene öncesinde, pek çok oyun severin hayali, oyun oynarken para kazanabilmekti. Nitekim günümüzde bu hayal bazıları için gerçek oldu. Hem de öyle az buz paralar da değil.

Pokemon GO hasılatıyla dudak uçuklatıyor

E-spor tarafında dünyanın zirvesinde yer alan isimlerin senelik kazançları dudak uçuklatacak cinsten. Üstelik bu kazanca sponsor gelirleri, reklam anlaşmaları ve özel yayınlar gibi ekstralar da dahil değil.

Bu yazımızda dünyanın en çok kazanan e-spor oyunluları listesiyle karşınızdayız. Hemen baştan belirtelim. Dünyanın en çok kazanan e-spor oyuncuları listesindeki meblağlar kesin olmamakla birlikte yaklaşık ücretleri temsil etmektedir.

Ayrıca az önce belirttiğimiz üzere bu kazançlara ekstralar dahil değil. Yani bir e-spor oyuncusu sponsorluk anlaşmaları ya da reklam sözleşmeleriyle de çok büyük paralar kazanabilir.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en çok kazanan e-spor oyuncuları listesi ile başbaşa bırakalım.

Paraya para demeyen e-spor oyuncuları!

10) ppd – Peter Dager

ppd – Peter Dager

Ülke: Amerika
Oyun: Dota 2
Şimdiye kadar kazancı: 2.915 milyon dolar