Dev Şirketler Rusya’yı Neden Terk Ediyorlar

rusya

Vladimir Putin’in isteği doğrultusunda hazırlanan yeni yasa Microsoft, Google ve Adobe gibi teknoloji devlerinin Rusya’yı terk etmesine neden oldu.

Başta Amerikalı teknoloji devi Microsoft olmak üzere yabancı firmalara pek de sıcak yaklaşmayan Çin’den sonra şimdi de Rusya teknoloji firmaları için zorlu bir pazar haline gelecek gibi görünüyor. Aldığı radikal kararlarla tanınan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin‘in isteği doğrultusunda hazırlanan yeni bir yasa, aralarında Microsoft, Google ve Adobe gibi teknoloji devlerinin de yer aldığı firmaların ülkeden çekilmeye başlamasına neden oldu.

Vladimir_Putin

Microsoft, Google ve Adobe gibi teknoloji firmalarının kullanıcı verilerini Rusya’daki yerel veri merkezlerinde saklamasını öngören bu yasanın gündeme gelmesinin ardından harekete geçen teknoloji firmaları, Rusya hükümet birimlerinin kullanıcı verilerine erişmezine izin vermek yerine ülkeyi terk etmeyi tercih ettiler. Microsoft‘un Moskova’da yer alan Skype ekibini geçtiğimiz ay Prag’a taşımasının ardından şimdi de Adobe ve Google ülkeden ayrılıyor.

Her şeyin bulut servisleri üzerinden halledilebileceğini ve yerel bir ofise ihtiyaç duymadığını belirten Adobe ülkeden tamamıyla ayrılmaya karar verirken internet devi Google’da ülkedeki çalışanlarını başka ülkelere taşımak için harekete geçti.

Microsoft ve Google gibi firmaları kullanıcı verilerini CIA’e vermekle suçlayan Putin’in doğrudan isteği doğrultusunda hazırlanan bu yeni yasa sonrası Rusya‘yı terk edecek firmaların her geçen gün artması bekleniyor. Üstelik bu firmaların arasında sosyal medya devleri Facebook ve Twitter’ın da yer alacağı belirtiliyor.

600 Bükülmüş iPhone 6 Plus Bildirildi