Sony Xperia Z4 Compact ve Ultra’nın Detayları Ortaya Çıktı

Iste Yeni Amiral Xperia Z4

Önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen Sony Xperia Z4 Compact ve Xperia Z4 Ultra’nın donanımsal özellikleri hakkında ilk detaylar gün yüzüne çıktı.

2014 yılında iki yeni amiral gemisi ürünle yer aldığı akıllı telefon pazarında 2015 yılında da oldukça etkili olacak gibi görünüyor Japon teknoloji devi Sony, yeni Xperia cihazlar için hazırlıklarını sürdürürken bu cihazlar hakkında yeni detaylar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Consumer Electronics Show 2015 kapsamında resmi olarak tanıtılması beklenen Sony Xperia Z4 ve Xperia Z4 Tablet hakkında ilk detayların geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmasının ardından şimdi de Sony Xperia Z4 Compact ve Ultra hakkında ilk detaylar gün yüzüne çıktı.

Iste Yeni Amiral Xperia Z4!

İnternete sızdırılan bu yeni bilgilere göre, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarla buluşan Xperia Z3 Compact’in halefi olan Sony Xperia Z4 Compact‘in donanımsal özellikleri arasında 1080p çözünürlükte 4.7 inç dokunmatik ekran, Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 20.7 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera yer alacak. Sony’nin son dönemde piyasaya sürdüğü üst düzey akıllı telefonlarında olduğu gibi toza ve suya karşı dayanıklı olan Xperia Z4 Compact’in batarya kapasitesi henüz bilinmiyor olsa da 3,000 mAh civarında olacağı tahmin ediliyor.

Son dönemde kullanıcılardan yoğun ilgi gören phablet sınıfına giren Sony Xperia Z4 Ultra‘nın donanımsal özellikleri arasında ise Quad-HD çözünürlükte 6.44 inç dokunmatik ekran, Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 20.7 megapiksel arka kamera ve 16 megapiksel ön kamera yer alacağı belirtiliyor. Xperia Z4 Ultra’da elektronik kaleme de yer verileceğinin iddia edilmesi, telefonun Galaxy Note 4’e doğrudan rakip olabileceğini gösteriyor.

Daha önce ortaya çıkan söylentilerde Sony’nin yeni Xperia cihazlarının tümünü Consumer Electronics Show 2015 kapsamında resmi olarak tanıtacağı iddia edilmiş olsa da, Snapdragon 810 işlemcilerin üretiminde karşılaşılan sorunlar nedeniyle Sony Xperia Z4 Compact ve Ultra’nın çıkışının 2015 yılının ikinci çeyreğine sarkabileceği belirtiliyor.

Call of Duty Satışları Düşüşe Geçti