Tears of the Kingdom’dan rekor başlangıç

Zelda Tears of the Kingdom

12 Mayıs’ta oyun severlerle buluşan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, gördüğü büyük ilgi sayesinde yeni bir rekora imza attı.

Pek çok kişi tarafından oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunları arasında sayılan The Legend of Zelda: Breath of the Wild‘ın uzun yıllardır beklenen devam oyunu, nihayet 12 Mayıs’ta oyun severlerle buluştu. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom adını taşıyan yeni Zelda oyunu, tahmin edildiği gibi oyun severler tarafından ilgiyle karşılandı. Üstelik gelen son bilgiler, bu ilginin beklentilerin bile üstünde olduğunu gösteriyor.

Nintendo, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’ın sadece üç gün içinde 10 milyon kopya sattığını duyurdu. Bu da yeni Zelda oyununun zoru başararak Breath of the Wild’ı bile geride bıraktığı anlamına geliyor. Bu da Tears of the Kingdom’ı bugüne kadar 10 milyon kopyayı en hızlı satan Zelda oyunu yapıyor. Breath of the Wild’ın ne kadar başarılı bir oyun olduğu göz önüne alındığında, bu hiç de yadsınamayacak bir başarı.

The Legend of Zelda Tears of the Kingdom 2

Öte yandan yeni Zelda oyununun ilk 3 gündeki satış performansını önümüzdeki günlerde de devam ettirmesi halinde, kısa süre içinde tüm zamanların en çok satan Nintendo oyunları arasında da gireceğine dikkat çekiliyor. Breath of the Wild, toplamda 29.81 milyon kopya satmıştı. Eğer devam oyunu da bu rakamlara erişirse, Breath of the Wild ile birlikte en çok satan beş Nintendo Switch oyunu arasına girecek. Şu anda ilk beşte yer alan diğer oyunlar Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons ve Super Smash Bros. Ultimate.

Yeni Zelda oyunu, bu kez oyun severleri Hyrule diyarının ötesine, göklere çıkarıyor ve bunun da ötesine geçerek bu sevilen evrende yeni maceralar sunuyor.

iQOO Neo 8 ve Neo 8 Pro görselleri sızdırıldı