Tartışmalı Ghostbusters, İyi Bir Giriş Yaptı!

ghostbusters 2016 girls

Efsanevi komedi-fantastik-aksiyon filmi Ghostbusters’ın, tartışmalı reboot’u, Amerika Birleşik Devletlerinde, ilk hafta kayda değer bir başarı gösterdi.

Son Ghostbusters filminin yam 27 yıl geçti. Ivan Reitman gibi bir efsanenin yönetmenlik koltuğuna oturduğu ikilemede; Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold Ramis (Huzur içinde uyusun), Rick Moranis, Ernie Hudson gibi birbirinden usta oyuncular rol almıştı.

Ghostbusters’ın film haklarını elinde bulunduran Sony, reboot için son derece ilginç ve sinema dünyasında, eleştirmenler tarafından yerden yere vurulan bir fikirle karşımıza çıktı. Artık tüm Hayalet Avcıları kadın olacaktı. Yani Japon film dağıtımcısı, radikalliğin sınırlarını zorlamıştı.

Filmin yayınlanan trailer’ları, biraz da izleyici tepkisi nedeniyle, YouTube’da yayınlanan en kötü trailer olarak olarak ilan edildiler.

Ghostbusters

150 milyon dolarlık yapım bütçesi ile çekilen ve Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones ve Thor olarak tanıdığımız Chris Hemsworth’un bir araya getiren yapım, 9 Temmuz’da Çin’de, 15 Temmuz’da ise Amerika Birleşik Devletlerinde gösterime girdi. Yapımın birkaç günlük gişe hasılatı ise beklenenden epeyce yüksek. Tartışmalı reboot, şimdiden 48 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Buna ek olarak film, her şeyi zor beğenen Rotten Tomatoes ve MetaCritic gibi sitelerden de pozitif eleştiriler kapmayı bildi. Ancak izleyiciler, eleştirmenlerin aksine filmi yerden yere vuruyor. IMDB’de oy kullanan 36.000’a yakın sinemasever, yeni Ghostbusters için sadece 5.2 puanını layık gördü.

Filmin başarısını, gelecek haftaki gişe hasılatları belirleyecek diyebiliriz. Zira, en iyisinden en kötüsüne çoğu yapım, parlak bir başlangıçtan sonra, rüzgar dinince dibe çakılabiliyor.

Pokemon GO Oynayan Kişilere Ateş Edildi!