Ghostbusters The Video Game Xbox One için geliyor

ghostbusters

Atari ve Terminal Reality işbirliğiyle geliştirilen 2009 yapımı Ghostbusters The Video Game çıkışından yaklaşık olarak 10 yıl sonra Xbox One için geliyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son dönemde, remastered ya da remake oyunlara iyice alıştık diyebiliriz. Oyun sektörüyle az çok alakalı olanların da bildiği üzere remastered oyunlar, mevcut yapım üzerindeki ufak iyileştirmeleri ifade ederken, remake ise aynı oyunun sil baştan tekrardan yapılması anlamına geliyor. Hikaye, karakterler ve ilerleyiş dinamikleri aynı olsa da grafikler, bazı ara sahneler ve ekstra bölümler, remake versiyonda karşımıza çıkabiliyor.

Geliştiriciler için remake oyun yapmak, remastered oyuna göre çok daha meşakkatli. Çünkü remastered yapımlarda, çözünürlük arttırılıp, kaplamalar elden geçiriliyor. Dolayısıyla oyunun iskeletine hiç dokunulmuyor. Açıkçası bu tarz oyunların da çok fazla rağbet gördüğü söylenemez.

Fakat yine de yapım maliyeti hayli az olmasından ötürü, remastered oyunlar yapımcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Ghostbusters The Video Game geri dönüyor!

Önümüzdeki dönemde remastered oyunlar arasında bir yenisi daha eklenecek. 2009 yılında Atari ve Terminal Reality işbirliğiyle geliştirilmiş olan Ghostbusters The Video Game.

Ghostbusters The Video Game’in remastered versiyonu geçtiğimiz gün Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesi’nde Xbox One için derecelendirildi. Bu da oyunun yakın zamanda çıkacağı anlamına geliyor.

Yapım 2009 yılında hayli geniş bir platform desteğiyle satışa sunulmuştu. Dolayısıyla şimdilik Xbox One için derecelendirilmiş olsa da PS4 ve PC için de çıkması muhtemel görünüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

PlayStation 5 için üzücü haber