Tablet üreten marka sayısı hızla artıyor!

en çok tableti kim sattı

Daralan hacim ile birlikte tablet üreten firmaların sayısı hayli düşmüştü. Pandemi döneminde tabletlere olan ilgi üreticileri tekrardan bu pazara yöneltti. 2023 itibariyle tablet üreten firma sayısında önemli bir artış yaşandı. İşte tüm detaylar.

Tablet üreten marka sayısı hızla artıyor! 2023’e geldik fakat 2020 – 2021 ve 2022’nin bir kısmını etkileyen covid-19 salgını hayatımızda çok şeyi değiştirdi. Pandemi ile birlikte insanların tüm alışkanlıkları değişti. Hatta bu alışkanlıkların başında iş ve okul hayatımız geliyor. Pandemi şartlarından ötürü değişen iş ve okul alışkanlıkları tablet satışlarını da tetikledi.

Google Pixel Tablet 1024x576 1

Tablet pazarı oluştuğundan beri sektörün liderliğini Apple götürüyor. Pazar daralsa da Apple’ın iPad tarafına getirdiği yenilikler, Cupertino merkezli şirketin gelirlerinin azalmasını engellemişti.

Fakat pandemi ile birlikte ortaya çıkan uygun fiyatlı tablet arayışına Apple cevap veremedi. Bu sefer de devreye farklı üreticiler girdi. TCL, Xiaomi, Huawei gibi isimler geliştirdikleri uygun fiyatlı tabletler ile pazara yeni bir soluk kazandırdı.

Microsoft tablet

Tablet üreten marka sayısı hızla artıyor!

Yeni tablet modellerinin peşi sıra satışa sunulması, kullanıcıların tabletlere olan ilgisini de tekrardan uyandırmış oldu. Elbette bu ilginin uyanmasında pandemiye bağlı şartlar da önemli bir yer tutuyor.

Malum pandemi sonrasında da uzaktan çalışmanın devam etmesi, online eğitimin yaygınlaşması pek çok kişiyi tablet kullanmaya itti. Çünkü tabletler genel olarak diz üstü PC modellerine göre çok daha makul fiyatlardan satılıyor.

Google, tabletler için uygulamalar oluşturacak

Örneğin bugün uzaktan çalışmada işlerinizi görebileceğiniz ortalama bir tableti 3500 – 4000 TL fiyat aralığına satın almanız mümkün. Aynı kalibredeki bir dizüstü PC içinse kesenin ağzını biraz daha açmanız gerekiyor. Bu durum da tabletleri bir adım daha öne çıkartıyor.

Valve’nin yeni ilanı oyun severleri heyecanlandırdı