Valve’nin yeni ilanı oyun severleri heyecanlandırdı

Valve Left 4 Dead

Oyun devi Valve tarafından Steam’de açılan gizemli sayfa, yeni bir Left 4 Dead ya da Half-Life oyunu görmek isteyen oyun severleri heyecanlandırdı.

Half-Life, Counter-Strike, Portal, Left 4 Dead gibi sevilen oyun serilerini oyun dünyasına kazandıran efsanevi oyun şirketi Valve, son dönemde daha çok oyun platformu Steam ile adından söz ettiriyor olsa da, yeni oyunlara imza atmayı da bırakmış değil. Son olarak Aperture Desk Job’u oyun severlerle buluşturan şirket, yakında çok daha dikkat çekici bir oyunla geri dönecek gibi duruyor.

Steam’in veri tabanını takip eden bazı oyun severler, Valve’nin bu hafta yeni bir proje için Steam’de sayfa açtığını fark etti. Şimdilik sadece Event Upload adıyla açılan sayfada bir “Config” dosyası olduğu fark edildi. Steam’de bu dosya sadece Valve tarafından yaratılabiliyor ve şirket bunları sadece çıkaracağı büyük yapımlar için kullanıyor. Bu da Aperture Desk Job gibi daha ufak bir yapım yerine büyük bir projenin yolda olduğunu gösteriyor. Bu yüzden oyun severler bu projenin ne olduğu konusunda heyecanlı bir bekleyişe girmiş durumda. Elbette akla gelen ilk ihtimaller, yeni bir Half-Life ya da Left 4 Dead oyunu oluyor. Ancak şirket şimdilik bu konuda bir açıklama yapmış değil.

half life 2

Bu gizemli sayfanın yeni bir CS:GO projesine ait olması da ihtimaller dahilinde. Çünkü Event Upload sayfası açıldığı sırada CS:GO ekibinin de veri tabanında aktif olduğu fark edildi. O sırada kendi sayfalarında güncelleme yapan ekibin, bu yeni sayfayı açmış olabileceği söyleniyor.

Öte yandan açılan bu yeni sayfa, geçtiğimiz hafta şirket tarafından alınan Neon Prime ismini de akıllara getiriyor. Şirketin bu ismin haklarını alması, Neon Prime adlı yeni bir oyunun yolda olduğunu düşündürmüştü ama daha sonra bu konuda bir açıklama gelmedi. Kim bilir belki de Steam’de açılan bu yeni sayfa, Neon Prime’ın tanıtılması yolunda atılan ilk adımdır.

Sony Honda ortaklığından çıkan ilk otomobil tanıtıldı