Xiaomi Leica işbirliği genişleyecek!

xiaomi 13 pro 2

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, önümüzdeki süreçte Leica’dan daha fazla destek almayı planlıyor. Hatta orta segmentteki modellerin de Leica kameralarla gelme ihtimali var. İşte konunun detayları.

Xiaomi Leica işbirliği genişleyecek! Daha önce de Xiaomi’nin Leica ile ortak bir kameraya sahip olan üst segment modelini satışa sunmuştu. Şimdi ise Leica lenslerinin orta segment modellere gelebileceği konuşuluyor. Leica’nın hali hazırda Xiaomi’nin partneri olduğu biliniyor. Hatta iki şirket arasında uzun süredir devam eden bir iş birliği söz konusu. Peki Leica gerçekten de lenslerini orta segment cihazlarda kullanır mı?

leica

Bilindiği üzere Leica eskiden Huawei’nin partneriydi. 2021 ve 2022 yılında tamamen kabuğuna çekilen Huawei, şimdiye kadar çok fazla telefon satışa sunmadı. Hal böyle olunca Çinli üretici ile işbirliği içerisinde olan firmalar da başka isimlerle görüşmeye başladı. Nitekim bunlardan birisi de Leica olmuştu.

Leica

Xiaomi Leica işbirliği genişleyecek!

Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Leica, Huawei için lens üreten şirketlerin başında geliyordu. Huawei’nin DxOMark’ta zirveye tırmandığı hemen hemen bütün telefonlarda Leica imzası bulunuyordu.

Fakat Huawei akıllı telefon pazarındaki eski gücünü kaybedince Leica da farklı partnerlerle görüşmeye başladı.

Xiaomi akıllı telefon

Leica ile Xiaomi’nin işbirliği de bu şekilde doğmuştu. Nitekim bu işbirliğinin ilk meyvesi de kısa süre önce satışa çıktı. Görünen o ki şimdilerde işbirliği tarafında son adımlar atılıyor. Zira 2023’te Leica imzalı çok fazla model görebiliriz.

Hali hazırda Xiaomi’nin kamera teknolojisi zaten çok kötü değildi. Muhtemelen Leica ile gücüne güç katacaktır.

JBL ilk Bluetooth pikabı JBL Spinner BT tanıtıldı