Surface Tabletler Yoğun İlgi Görüyorlar

Microsoft Surface 4

Bugüne kadar kullanıcılardan pek ilgi görmeyen Surface tabletler 2014’ün son çeyreğinde 2 milyondan fazla satarak Microsoft’un yüzünü güldürmeyi başardılar.

Satya Nadella’nın geçtiğimiz yılın başında CEO görevine getirilmesinin ardından köklü bir değişim sürecine giren ve donanım alanına eskisinden çok daha fazla yatırım yapmaya başlayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu yatırımlarının sonucunu almaya başlamış gibi görünüyor. Akıllı telefon pazarındaki payını arttırmaya başlayan Firma, Surface tabletler konusunda da oldukça başarılı sonuçlar almaya başladı.

Surface_Mini

Bugüne kadar satışlar konusunda pek de tatminkar olmayan Surface tabletler 2014 yılında bu gidişatı değiştirdiler ve oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardılar. Araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Microsoft’un 2014’ün son çeyreğinde 2 milyondan fazla tablet satmayı başardığını gösterdi. 2014’ün son mali çeyreğinde ulaşılan bu rakam, Surface tabletlerin ilk olarak satışa sunulduğu 2012 yılından beri bu rakama yaklaşamayan Microsoft için yeni bir rekor oldu.

Öncülü olan Surface Pro 2’den üç kat daha fazla satan Surface Pro 3‘ün Microsoft’un bu başarısındaki rolüne dikkat çeken Canalys, Surface Pro üretimine odaklanan Microsoft’un önümüzdeki dönemde de tablet pazarındaki etkinliğini arttıracağını öngördü.

Galaxy Note Edge Satışları Abartılıyor mu?