Microsoft’un Windows Tabletleri iPad’i Devirebilir

Microsoft Surface 4

Son dönemde donanım alanına önemli yatırımlar yapan Microsoft’un tablet alanındaki etkinliğini artacak ve Windows tabletler iPad’e sağlam bir rakip olacak.

Yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren ve donanım alanına kayda değer yatırımlar yapan Amerikalı teknoloji devi Microsoft akıllı telefon pazarında bu yatırımların karşılığını henüz görememiş olsa da, tablet pazarında durum biraz daha iç açıcı. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Surface Pro 3’le oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan Microsoft, tablet pazarındaki başarısını 2015 yılına da taşıyacak gibi görünüyor.

microsoft-surface

Pazar araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Windows tabletlere ilginin 2015 yılında daha da artacağını ve Microsoft’un tablet pazarındaki payını ciddi ölçüde arttırabileceğini gösterdi. Üstelik IDC’nin raporuna göre işler beklendiği gibi gittiği taktirde iPad’in tablet pazarındaki liderliği de tehlikeye girecek. 2015 yılında iPad satışlarında düşüş yaşanacağını öngören IDC’ye göre Windows tabletlerin satışında görülen yükseliş, iPad ve Android tabletlerin dominasyonunu sona erdirecek.

Windows tabletlere ilginin artmasında en önemli etkenin, kullanıcıların büyük boyutlu tabletlere daha fazla ilgi göstermeye başlaması olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra tüm platformları tek çatı altında birleştirecek olan Windows 10’un çıkışının da kullanıcıların Microsoft tabletlere daha sıcak bakmasına neden olacağı belirtiliyor.

Microsoft Cyanogen’e Yatırım Yapmayacak