İptal Edilen Surface Mini’nin Özellikleri Ortaya Çıktı

İptal Edilen Surface Mininin Özellikleri Ortaya Çıktı

Microsoft tarafından geçtiğimiz aylarda satışa sunulması beklenen ama son anda iptal edilen Surface Mini’nin donanımsal özellikleri gün yüzüne çıktı.

Şubat ayında göreve başlayan yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde mobil cihazlara öncelik veren yeni bir strateji izleyen Amerikalı teknoloji devi Microsoft, tablet pazarında da etkili olmayı amaçlıyor. Bu amacı doğrultusunda yeni tabletler üreten Microsoft, şu ana kadar hazırladığı en gelişmiş tablet olan Surface Pro 3‘ü geçtiğimiz aylarda piyasaya sürerek yüksek boyutlu tabletler alanında önemli bir adım atsa da, Surface Mini projesini son anda iptal ederek küçük boyutlu tabletler alanına girmekten kaçınmıştı.

Surface_Mini

Uzunca bir süre teknoloji dünyasının gündemini meşgul ettikten sonra Microsoft tarafından 20 Mayıs’ta düzenlenen basın toplantısında resmi olarak tanıtılması beklenen Surface Mini‘nin istenen başarıyı yakalayamacağına karar verilmiş ve onun yerine Surface Pro 3 etkinlik kapsamında görücüye çıkarılmıştı. Artık satışa sunulmayacağı kesinleşen Surface Mini‘yi zamanında test etme şansı yakalayan kaynaklardan gelen bilgiler, gün yüzüne çıkamayan tableti özelliklerini ortaya çıkartı. Bu bilgilere göre tabletin donanımsal özellikleri arasında 8 inç dokunmatik ekran, Qualcomm işlemci, 1 GB RAM, Windows RT 8.1, microSD hafıza kartı desteği ve dijital kalem yer alıyordu.

Akıllı Saat Fiyatları Önemli Ölçüde Düşecek