Büyük Ekranlı Tabletler Yoğun İlgi Görüyor

Büyük Ekranlı Tabletler Yoğun İlgi Görüyor

International Data Corporation’ın araştırmasına göre, Surface Pro 3’le büyük ekranlı tabletler alanına yönelen Microsoft bu kararıyla doğru bir adım attı.

Teknoloji devi Microsoft‘un 20 Mayıs’ta New York’ta düzenlediği etkinlikte merakla beklenen yeni tableti Surface Mini’yi resmi olarak tanıtması bekleniyordu. Ancak son anda aldığı bir kararla Surface Mini’yi tanıtmaktan vazgeçen firma, bunun yerine 12 inçlik yeni tabletleri Surface Pro 3‘ü tanıtmaya karar verdi ve büyük ekranlı tabletler alanında önemli bir etki yaratabilecek yeni ürününü ilk kez görücüye çıkardı.

Surface Tablet

Microsoft yetkililerinin son anda aldıkları bu kararın sebebi, düşük boyutlu Surface Mini’nin istenilen satış rakamlarına ulaşamayacağının düşünülmesiydi. Konuyla ilgili olarak araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından yayınlanan yeni rapor gösteriyor ki, Microsoft yetkilileri doğru kararı almış. Düşüşe geçmesi beklenen küçük boyulu tabletlerin aksine büyük ekranlı tabletler alanının hızla büyüyeceğini belirten IDC’ye göre, Surface Pro 3’le iyi bir başlangıç yapan Microsoft da bu yükselişten fazlasıyla faydalanacak.

Samsung Galaxy Gear İçin Tizen Yayınlandı