Surface Book İşlemci Sıkıntısı Yaşıyor

Surface Book

Microsoft’un yeni dizüstü bilgisayarı Surface Book’un işlemcilerini üreten Intel’in siparişleri zamanında yetiştiremeyeceği ve çok yakında işlemci eksikliği yaşanacağı iddia ediliyor.

Yeni dizüstü bilgisayarı Surface Book’u geçtiğimiz aylarda piyasaya süren Microsoft, özellikle kurumsal müşterilerden yoğun ilgi gören bu yeni ürünüyle son derece başarılı oldu. Ancak Surface Book’ta kullanılan işlemciler Microsoft’un başarısına gölge düşürebilir. Microsoft’a yakın kaynaklara göre Surface Book çok yakında işlemci stoğunda kıtlık yaşayabilir ve bu yüzden siparişler zamanında teslim edilemeyebilir.

Surface Book

Surface Book satışlarına ket vuracak bu stok eksikliğinin sorumlusu ise Microsoft değil. Surface Book’ta kullanılan işlemcileri üreten Intel. Intel’in Skylake işlemcilerinin talebi karşılamayacağı ve bu yüzden yılın son çeyreğinde Surface Book satışlarının sekteye uğrayabileceği söyleniyor. Microsoft bu durumu henüz resmi olarak kabul etmemiş olsa da, firmanın şimdiden çeşitli önlemler almaya başladığı ve bazı siparişleri 2016 yılının ilk çeyreğine ertelemek zorunda kaldığı iddia ediliyor. Bu durumun kullanıcılara nasıl yansıyacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Microsoft CEO’su Android Uygulamalarına Sıcak Bakmıyor