Microsoft Surface Pro 6 ile vites yükseltiyor

f30160cbaac25c140ba4f00b84740480 1200 80

Geçmişte Surface ailesiyle istediği başarıyı elde edemeyen Microsoft, Surface Pro 6’da daha iddialı geliyor. Modelin önümüzdeki yıl duyurulması bekleniyor.

Microsoft’un son birkaç yıldır Windows’la başarmak istediği ortak platform hayalinin bir meyvesi: Surface serisi. Genel olarak iş kullanıma özel tasarlandığı düşünülen Surface ailesi, bir türlü istenen başarıya ulaşamadı. Son ortaya çıkan raporlara göreyse yeni nesil, ciddi değişikliklerle birlikte geliyor.

Surface Pro 6’da başarı isteniyor

Bu bağlamda Carmel kod adıyla çalışmalarını sürdüren şirket, çok daha premium bir tasarımla ilk önemli değişikliğini gerçekleştirmiş olacak. Önemli değişimlerden bir diğeri ise işlemci kısmında. Aynı rapora göre, en son nesil Intel işlemciler modele güç verecek. Ayrıca pek çok değişimi içeren Windows 10 Pro’nun sonraki versiyonu da Pro 6‘da görev alacak. Cihazda USB Type-C portunun kullanılması da olası.

Gelecek yılın ortalarında duyurulması beklenen bu modelden farklı olarak, daha mütevazı, iPad’le rekabet etmesi için tasarlanan iki model bu yaz tanıtılabilir. Yaklaşık 400 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak tabletler, Intel işlemci, Type-C portu ve 10 inç civarı ekran gibi özelliklerle gelecek.

Microsoft’un bu pazardan hala beklentisi olduğu aşikar. Tüm bunların müşterilerden cevap alıp almayacağını ise önümüzdeki dönemde birlikte göreceğiz.

iOS 12, iPhone hacklemeyi imkansız hale getirecek