Süper besin keşfedildi: Bunu yerseniz hasta olmazsınız

Süper besin keşfedildi: Bunu yerseniz hasta olmazsınız

Süper besin bilim insanları tarafından açıklandı.  Bilim insanlarına göre brokoli hastalıklara karşı ciddi koruma sağlıyor. İşte tüm detaylar.

Brokoli içerdiği besin değerleri ve vitaminler sayesinde hastalıklara karşı ciddi anlamda koruma sağlıyor. Brokoli, sayısız sağlık yararı nedeniyle bir süper gıda olarak kabul edilir. Lif açısından zengin, sindirimi ve kilo dengesini desteklerken, C vitamini ve kalsiyum gibi besinler bağışıklık sisteminizden kemiklerinize kadar her şeyi desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca, antioksidanları cildinizdeki veya kardiyovasküler sisteminizdekiler de dahil olmak üzere hücrelerde oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olur.

Süper besin keşfedildi: Bunu yerseniz hasta olmazsınız

Süper besin Brokoli, süt ürünleri ve diğer yeşil sebzelerle birlikte harika bir kalsiyum kaynağıdır. Çoğumuzun bildiği gibi, kalsiyum sağlıklı kemiklerle ilişkilidir. Ancak brokoliyi özellikle faydalı kılan, kalsiyumun yanı sıra içerdiği diğer besinler.

Örneğin magnezyum, kemik sağlığını korumak için de gerekli ve süt ürünleri gibi tüm taze gıdalarda her zaman bulunmaz. Araştırmalar, magnezyumun kalsiyumu olması gereken yere yönlendirmeye yardımcı olduğunu göstermiştir, bu da brokolinin yapabildiği bir özellik. Brokoli, yaşlandıkça sağlıklı kemikleri desteklemek için yeterince ihtiyaç duyduğumuz başka bir besin olan K vitamini açısından da yüksektir.

Süper besin olarak açıklanan brokoli, mikro besinlerin yanı sıra, uygun bir makro besin içeriğine de sahip. Karbonhidrat ve lif içeriği ek avantajlar, ancak aslında protein içeriği de oldukça etkileyici ve tipik bir porsiyon önerilen günlük miktarınızın %5’ine katkıda bulunabilir.

WhatsApp kullanıcıları dört gözle bu güncellemeyi bekliyordu!