Twitter nefret söylemi konusunda yeni formüller üretiyor

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, uzun bir süredir gündemde olan “nefret söylemi” sorununa yeni bir çare üretti.

Twitter nefret söylemi konusunda yeni formüller üretiyor. Twitter, şirketin nefret söylemleri politikalarına muhtemel bir ihlal nedeniyle tweet’in görünürlüğünü kısıtladığını belirlemek artık daha kolay olacak. Twitter, son zamanlarda taahhüt ettiği gibi, bu kuralları ihlal edebileceğine inandığı tweet’lere bir etiket uygulamaya başladı.

Twitter, medya hesaplarına da el attı

Twitter, politikayı ihlal edebileceğine inandığı bir tweet tespit ettiğinde, gönderinin erişimini sınırlandıracak ve “Görünürlük sınırlı: bu tweet Twitter’ın nefret söylemi politikalarına karşı kurallarını ihlal edebilir.” şeklinde bir etiket uygulayacak. Şirket, önümüzdeki aylarda daha fazla politika ihlalini içerecek şekilde etiketleri genişletmeyi planlıyor.

Twitter, 'Süper Takipler'i 'Abonelikler' olarak değiştiriyor

Twitter nefret söylemi konusunda yeni formüller üretiyor

Twitter, kuralları ihlal eden tweet’lerin görünürlüğünü arama sonuçlarından, Sana Özel ve Takip Edilenler zaman çizelgelerinden hariç tutarak sınırlayabileceğini söylüyor. Bu tür tweet’ler, yanıtlarda aşağı sıralara itilebilir ve bunlara yanıt vermek, retweet etmek, yer imi olarak işaretlemek veya profil sayfalarına sabitlemek mümkün olmayabilir.

Twitter, tweet’in kurallarını ihlal ettiğini yanlışlıkla etiketleyebileceğini belirtti, bu nedenle bu tür tweet’lerin yazarları geri bildirim sağlayarak karara itiraz edebilir. Ancak, şirket geri bildirimi kabul etmeyebilir veya tweet’in tipik erişimini geri yükleme olasılığını reddedebilir.

Twitter, karakter sınırını 10.000'e yükseltiyor

Şirket, mevcut sahibi Elon Musk’ın özgürlükçü yaklaşımını benimsediği için moderasyon konusunda daha gevşek bir yaklaşım benimsiyor ve “Özgürlükçü Konuşma, Erişim Özgürlüğü Değil” felsefesini benimsemiştir. Örneğin, bu ay nefret söylemi politikasını sessizce güncelledi ve trans bireylerin cinsiyetlerini yanlış adlandırma ve ölümlerinden sonra eski isimlerini kullanma yasağını kaldırdı. Twitter nefret söylemi konusunda yeni formüller üretiyor.

Coca Cola fiyatı için gelen zam sosyal medyayı birbirine kattı