Çekerek uçan uçaklar geliyor! İlginç ama gerçek

Airbus hibrid elektrikli uçak projesi için Rolls Royce ile anlaştı

Kulağa inanması zor gibi gelse de bir şirket, elektrikli uçakların daha uzun mesafeler kat edebilmesi için onları çekerek uçurma fikri üzerinde çalışıyor.

Çekerek uçan uçaklar geliyor! İlginç ama gerçek. Bir firma, Pazartesi günü elektrikli uçaklara yeni bir yaklaşım açısını duyurdu. Günümüzdeki pil teknolojisi (CATL’ın yeni ve daha verimli olanı dahil) sıfır emisyonlu uçakların pratikliğini ciddi şekilde sınırlandırıyor ve temiz enerji yenilikçilerine bataryalarla dolu bir uçak veya insanlarla dolu bir uçak olmak üzere iki eksik seçenek sunuyor. Bu nedenle, California merkezli start-up, bu iki seçeneği birbirine bağlamak istiyor ve arka uçağın (çekilen uçağın) menzilini yüzlerce mil uzatıyor.

THY uçak

Uçak çekmek, askeri kullanıma II. Dünya Savaşı’na kadar uzanan ve askerleri ve malzemeleri taşıyan daha küçük uçakları çeken hava çekimlerini içeren bir konsept, ancak yeşil ulaşım dünyasına uygulamak yeni bir şey. Magpie Aviation’in konsepti, bir veya daha fazla elektrikli uçağı çekiş uçağı olarak kullanarak uzun bir kablo kullanarak yolcu (veya yük) uçağını çekmek için kullanıyor. Çekilen uçak, kalkış, iniş ve alternatif havalimanlarına uçmak için yeterli batarya gücüne sahip olacak, ancak kendi başına tam mesafeyi uçmak için yeterli olmayacak şekilde AeroTime tarafından bildiriliyor.

TR jet uçak

Çekerek uçan uçaklar geliyor! İlginç ama gerçek

Öncü uçak çoğu çekiş gücünü üstlenecek ve pilinin tükenmesi durumunda, başka bir elektrikli çekiş uçağına çekiş görevlerini devretmek için arka uçağın menzilini uzatacak. Magpie CEO’su Damon Vander Lind, Aviation Week’e “Öncü uçakta rezervinize kadar çekiliyorsunuz ve sonra başka bir çekiş uçağına geçiyorsunuz.” diye özetledi. Halen bölgesel bir çözüm olan bu konsept, çapraz ülke veya uluslararası uçuşlar için uygulanamaz olsa da, Vander Lind’e göre, San Francisco’dan Seattle’a kadar bir yolculuğa izin verebilir”

Elektrikli uçaklar için tarih verildi!

Magpie, yaklaşık 330 fit uzunluğunda bir sentetik fiber halat kullanarak başarılı küçük ölçekli testler gerçekleştirdiğini söylüyor; şirket, ticari bir versiyon için neredeyse bir mil uzunluğunda kablolar kullanmayı planlıyor. Başlangıçta küçük uçaklara uygulanacağını düşünen Magpie, 2030 yılına kadar ticari olarak uygulanabileceğine inanıyor. Çekerek uçan uçaklar geliyor! İlginç ama gerçek.

Coca Cola fiyatı için gelen zam sosyal medyayı birbirine kattı