Süleyman Soylu istifa etti! Sosyal medya sallandı!

Süleyman Soylu 1

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa ettiğini açıkladı. Peki, bu istifa kararının ardında yatan sebep ne? İşte tüm detaylar.

Türkiye’de 10 Nisan 2020 Cuma günü sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile bir takım olaylar yaşanmıştı. Halkın telaşlanıp sokağa dökülüp marketlere koşturması bu kararın açıklanış şeklinin eleştirilmesine neden olmuştu. Bugün ise bu olayların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından sosyal medya çalkalandı.

Covid-19 semptomları için akıllı yüzük geliştirdiler

İçişleri Bakanı konuyla ilgili; “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı.. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın… Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum… Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık.. Allah milletimizi korusun.” açıklamasında bulundu.

Güncelleme: İstifa kabul edilemledi. Resmi açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.

Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır.

Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.

Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.

İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.

Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir.

Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.”

Süleyman Soylu

Sokağa çıkma yasağı kararını başarılı bir şekilde yönetemediğini belirten İçişleri Bakanı, istifa kararı ile tüm Türkiye’yi salladı. Sosyal medyada özellikle Twitter yaklaşık yarım saat içerisinde konuyla ilgili 200.000’dan fazla tweet atıldı.

Süleyman Soylu kimdir?

21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında siyasete atıldığı Gençlik Kolları’nda İlçe Başkanı ve İl Başkan yardımcılığı yaptı.

1995-1999 yılları arasında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, 1999-2002 arasında ise İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 6 Ocak 2008 ve 16 Mayıs 2009 tarihleri arasında Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı.

Bir süre siyasete ara verdikten sonra 12 Eylül 2010 Referandumunda “evet” tercihini anlatmak üzere Türkiye’yi dolaşarak ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi.

2012 Yılında AK Parti’ye katılan Süleyman Soylu 4. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK üyeliğine, ardından AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra 2014 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Süleyman Soylu, 25 ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili, 24 Haziran 2018’de yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde de 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş; 64. ve 65. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren de yine 65. Hükümette ve ardından 66. Hükümette de İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.

Dünyada sokağa çıkma yasağı uygulaması nasıl yapılmıştı?

Dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 2-3 gün öncesinden duyurulmuştu. Ancak bu durum ters tepmiş ve 2-3 gün boyunca marketler resmen yağmalanmıştı. Türkiye’de de bu durumun yaşanmaması için saat 21:00‘den sonra yani marketlerin kapanmasından sonra bu karar alınmıştı. Ancak tahmin edilemeyen ve kestirilemeyen olaylar yaşandı.