Reddit’in CEO’su istifa etti, yerine geçen ise…

0710 reddit 11

Yaz ayları, sosyal medyada CEO kıyımına tanık olmaya devam ediyor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geçen ay, sürpriz bir şekilde Twitter’ın CEO’sunun istifa etmesinin ardından şimdi de ünlü tartışma ve paylaşma platformu Reddit’in CEO’su görevinden ayrıldığını açıkladı.

CEO Ellon Pao’un, kullanıcılardan gelen ağır eleştirilere daha fazla dayanamadığı için istifa ettiği düşünülüyor. Kullanıcılar, Pao’nun çok sayıda kullanıcıyı siteden banlaması nedeniyle CEO’ya tepki gösterirken ayrıca Redditin AMA (Ask Me Anything – Bana Her şeyi Sor) özelliğini çok popüler yapan yöneticilerden Victoria Taylor’u da siteden uzaklaştırdığı için de Pao’dan tam anlamıyla nefret ediyorlardı.

Reddit’ten yapılan açıklamaya göre, Ellon Pao CEO görevinden ayrılmasına rağmen şirket içinde danışman olarak görev yapmaya devam edecek. Bu sırada geçici olarak CEO görevini ise Reddit’in kurucularından Steve Huffman yönetecek.

Reddit, ülkemizde çok popüler olmasa bile, ABD Başkanı’ndan Bill Gates’e kadar, çok sayıda ünlü ve önemli isim, Reddit üzerinde “bana her şeyi sor” oturumu düzenleyerek, Reddit’in popüleritesini zirveye taşımıştı. Benzer “soru” uygulamalarını, genel seçim öncesinde Türkiye’deki internet sözlükleri de parti genel başkanları ile uygulamaya kalkışsalar da, parti başkanlarının sorulara genel geçer cevaplar verip soru-cevap seansını ciddiye almayan bir tavır takınmaları, bu denemelerin hüsranla sonuçlanmasına neden olmuştu.