Steve Jobs ‘un Oğlu iPad 5 Yaşında

apple ipad

3 Nisan 2010 tarihinde Steve Jobs tarafından tanıtılan iPad 5 Yaşında. Bugüne kadar 200 milyon üzerinde satış rakamıyla rekorlar kıran Apple’ın Tablet PC’i kullanıcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

Steve Jobs tarafından dahiyane br fikir ile tanıtılan iPad zamanının en yenilikçi ürünlerinden bir tanesiydi ve Tablet PC kategorisi onun öncülüğünde kuruldu. 2007 yılında tanıtılan Apple’ın akıllı telefonu iPhone’nun ardından daha büyük ekranlı bir iOS cihaz olarak kullanıcıların beğenisine sunulan ürün sahipleri tarafından hemen sevildi ve tanıtıldığı ilk günden itibaren yok satmaya başladı.

iPad ile birlikte Tablet PC kategorisi açıldı ve küçülen dizüstü bilgisayar ekranları bu ufak ve hafif Tablet PC ile kapışamadılar. Dizüstü bilgisayar satışları düşerken Tablet PC satışları çok hızlı bir şekilde artmaya başladı. Yeni bir Pazar olan Tablet PC’ler yazılım pazarını da olumlu etkiledi. Eskilerde sadece Windows ile sıkışmış olan uygulama pazarı Android ve iOS işletim sistemleriyle birlikte hareketlendi. İyi bir uygulama geliştiricisi isesiniz kısa zamanda binlerce doların sahibi olabilir hala geldiniz. Yazılım pazarını da tetikleyen iPad sayesinde birçok geliştirici iyi paralar kazandı. Apple iPad ile sadece kendi cebini değil kurduğu yeni habitat ile işin içindeki herkesin bir nebze de olsun birşeyler kazanmasına yardımcı oldu.apple-ipad

Tabii ki 5 yılda ilk iPad ile son iPad arasında büyük bir performans farkı var. İlk iPad-9.7-inç, 1024 x 768 piksel ekran, 13mm kalınlık, Tek çekirdek 1GHz CPU’lu Apple A4 işlemcili, 256 MB bellekli, kamerasız ve 730 gram ağırlığa sahipti. iPad Air 2 ise 6.1 mm kalınlık, 264ppi 2056 x 1536 piksel ekran, 3 çekirdek 1.5 GHz CPU’lu Apple A8X işlemcili 2GB bellekli ve 437 gram ağırlığında.

Samsung Galaxy S6 Ailesine Yeni Üye!