iPad Pro fiyaskoya dönüşebilir!

apple ipad pro satisi

Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle birlikte duyurulan 12.9 inçlik iPad Pro’nun ilgi görmediği, fiyatının çok bulunduğuna dair bazı raporlar yayınlandı. İddiaya göre Apple, iPad Pro için belirlediği fiyattan pişman oldu. Detayları haberimizde.

apple-ipad-pro-satisi

Apple, ilk kez 9.7 inç’ten daha büyük bir tablet bilgisayarı geride bıraktığımız Eylül ayında duyurmuştu. 12.9 inç ekran boyutuna sahip olan Apple iPad Pro modeli önümüzdeki Kasım ayında satışa çıkacak. 799 Dolardan başlayan fiyatlarla 1079 Dolara kadar çıkan bir aralıkta satışa çıkacak olan iPad Pro modeli, Apple Pencil ile birlikte satışa çıkacak. Apple Pencil isimli kalemin fiyatı ise 99 Dolar. Tabletle birlikte aynı zamanda klavye aksesuarı da satışa çıkacak. Smart Keyboard isimli klavye ise 169 Dolar’dan alıcılarını bekleyecek.

iPad Pro, Apple Pencil ve Smart Keyboard olmadan sadece bir tablet olarak kullanılabiliyor. Ancak aksesuarlarla birlikte ciddi bir iş istasyonuna dönüşebiliyor. Özellikle kurumsal tarafta tasarımcıların ilgisini çekeceği düşünülen ürün, beklenen etkiyi yaratmadı gibi görünüyor.

Bazı söylentiler, bireysel ve kurumsal kullanıcıların iPad Pro’yu pahalı bulduğu yönünde. Klavye ve kalem ile birlikte alındığında fiyatı, iyi bir dizüstü bilgisayar fiyatına yaklaşan iPad Pro, Apple’ın beklediği kadar satmayabilir. Dolayısıyla Apple tarafından bu ürüne ilişkin bir fiyat indirimi bekleniyor.

ipad-pro-apple-pencil

Ülkemiz için düşünecek olursak vergiler ve döviz kuru düşünüldüğünde iPad Pro’nun fiyatı 3500 TL’yi rahatlıkla geçiyor. Eğer aksesuarlarla birlikte almaya kalkarsanız bu fiyat 4000 TL’yi rahatlıkla buluyor. Dolayısıyla kullanıcılar 4000 TL vermek yerine alternatifleri değerlendirmek isteyecektir. Apple iPad Pro için ciddi bir fiyat indirimi bekleniyor.

Steve Jobs filmi gişede ters tepti!