iPad Satışları İnanılmaz Derecede Geriledi

ipad

IDC’nin verilerine göre 2014’ün üçüncü çeyreğinde dünya çapında 50 milyon Tablet bilgisayar satıldı. Uygun fiyatlı Tablet üreticileri bu duruma sevinmelerine karşın, Apple’in bu alandaki payı ciddi anlamda düştü.

Tablet satışları geçen yılın üçüncü çeyreğine göre %11.5 artarak 53.8 Milyon adet satıldı. Bu pazarın lideri 10 milyon adetlik satış rakamı ile kuşkusuz Apple. Fakat bu satış Apple’i pek de mutlu etmiyor. Çünkü geçen seneye göre satış adeti %12.8 geriledi.

ipad

Apple tablet satışlarında ciddi bir baskı ile karşı karşıya. iPad mini 3 ve iPad Air 2’nin karşısında sürekli satışları artan çok uygun fiyatlı Tablet bilgisayarlar yer alıyor. Apple2ın kalesi olan Amerika birleşik devletlerinde durum daha vahim. Uygun fiyatlı Tablet satışları katlanarak artıyor. Buna en iyi örnek Wallmart ile anlaşan ve %194’lük bir satış artışı yakalayan RCA adlı firma.

Bir zamanlar en sevilen Tablet unvanına sahip olan Apple, bu unvanını Amazon’un Tabletine kaptırmış durumda. Kullanıcılar kolay kullanım, fonksiyonellik ve performans kadar fiyata da önem vermeye başladılar.  Bunu iyi bilen Lenovo, gelişmekte olan ülkelerde satışlarını %30 arttırdı.

BBM Snapchat Benzeri Özelliğe Kavuştu