Steve Ballmer Windows 10’a Android’i önerdi!

steve ballmer windows 10 android

Microsoft’un en kıdemli eski çalışanlarından ve eski CEO’su olan Steve Ballmer, Android ve Windows 10 hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Suyu bulandırabilecek bu açıklama, haberimizde.

steve-ballmer-windows-10-android

2000-2014 yılları arasında Microsoft’un CEO’luk görevini üstlenen ve renkli kişiliği ile dikkat çeken Steve Ballmer, şu günlerde teknoloji dünyasından biraz uzakta ve spor ile ilgileniyor. Ancak Microsoft’un gelişmelerini yakından takip ediyor. Bloomberg’te Microsoft hakkında bir demeç veren Ballmer, firmanın stratejileri hakkında bazı eleştirilerde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen Microsoft Project Astoria’nin iptal edilmesi üzerine konuşan Ballmer, Windows 10’un Android uygulamalarına destek vermesi gerektiğini vurguladı. Project Astoria ile amaçlanan zaten buydu. Geliştiriciler, tek bir tuş ile Android ve iOS uygulamalarını Windows 10 Mobil kullanan cihazlara uyumlu hale getirebilecekti. Ancak proje iptal edildi. Bu gelişmenin üzerine Steve Ballmer’ın açıklaması dikkat çekici oldu.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Ballmer’ın bu açıklama ile Microsoft’un Windows 10 stratejisinden memnun olmadığını düşünebiliriz. Steve ayrıca PC, mobil ve Xbox tarafında tek bir uygulama çalıştırma fikrinin işe yaramayacağını da söyledi. Kıdemli isim, yıllarını verdiği firmaya karşı bir tutum sergiliyor gibi duruyor. Apple tarafında da benzer bir durum Steve Wozniak ile yaşanmış, Wozniak, Android kullandığını duyurmuştu.

 

Unutmaya başladığımız telefon türleri!