Eski Microsoft CEO’sundan Linux’a Destek

Steve Ballmer Microsofttan Vazgeçmiyor

Eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, şirketin Linux konusundaki kararlarını onaylıyor. Ancak Ballmer’a göre Linux rakipleri olmaya devam ediyor.

Microsoft’un açık kaynaklı kodlu işletim sistemi Linux hakkındaki tutumu, şirketin önemli isimlerinin takdirini kazandı. Hatırlayacağınız gibi daha birkaç gün önce Bill Gates konu hakkında konuşmuş ve Microsoft’un Linux’u desteklemesinin doğru karar olduğunu söylemişti. Bugüne de eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer konu hakkında konuştu. Gates gibi Steve Ballmer’da şirketin Linux konusundaki tavır değişikliğinden memnun görünüyor.

Steve Ballmer

Amerikalı teknoloji devi eskiden Linux’a sadece rakip olarak görmez, açık kaynak kodlu Linux’a adeta işletim sistemi dünyası için bir virüs gibi muamele ederdi. Satya Nadella başa geçtiğinden beri bu tutum önemli ölçüde değişti. Öyle ki şirket artık kendi servislerini ve uygulamalarını Linux’a uyumlu hale getirir oldu. Şirketin zamanında Linux ile savaşmakta olduğunu ve bu sayede büyük paralar kazandığını söyleyen Ballmer, buna rağmen günümüzde durumların değiştini ve Microsoft’un bu alana girerek doğru karar verdiğini ifade etti.