Steam’deki popüler oyun görenleri şaşırttı

Steam'deki popüler oyun görenleri şaşırttı

Oynanacak yeni ve heyecan verici bir şey olup olmadığını görmek için düzenli olarak Steam listelerine bakanlar şu an popüler oyunu görünce şaşkınlığa uğruyor. İşte tüm detaylar.

Banana adında tuhaf küçük bir “oyun” şu anda Steam platformunda çok popüler. Oyun huzla büyük bir başarıya ulaştı ve bu yazının yazıldığı an itibarıyla 400.000’den fazla eşzamanlı oyuncuyla üçüncü sırada yer alıyor. Daha önceki pek çok oyun gibi basit bir tıklama oyunu, peki neden bu kadar popüler oldu? Çünkü oyunda bir para vaadi söz konusu. Bu, bir muza defalarca tıklamanıza neden olan son derece basit bir başlık. Oyunun geliştiricilerinden biri, Polygon ile yaptığı röportajda “yasal sonsuz para aklama” olarak nitelendirdi. “Kullanıcılar ücretsiz sanal öğeler satarak ücretsiz bir oyundan para kazanıyor” ifadelerini kullandı.

Steam'deki popüler oyun görenleri şaşırttı

Kazanılan para Steam cüzdanına aktarılıyor ve bu cüzdan daha sonra oyun satın almak için kullanılabiliyor. Yani bu muzlar temelde NFT’ler, ancak blok zinciri yok. İnsanlar bunları deli gibi alıp satıyorlar.  Bütün gününüzü kusmuk yeşili bir arka planın önünde sahte bir muza tıklayarak geçirme fikri size uymuyorsa, geliştiriciler stok muzlarını doğrudan 0,25 dolara satıyorlar. Ancak oyunun kendisi oynamak ücretsiz. Banana’nın muazzam popülaritesinin bir sürü taklitçiye ilham vereceği kesin. Tekrar tekrar tıklayarak para kazanmak Steam için yeni moda olabilir.

Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi