Yapay Zekaya Sahip iOS 18 Beta Yükleyin – İşte Kurulum Rehberi

Yapay zekaya sahip iOS 18 beta

Yapay zekaya sahip iOS 18 beta şov yaparak geldi. Birçok iPhone kullanıcısının merakla beklediği iOS 18 beta sürümü nihayet kullanıma sunuldu. Apple, WWDC 2024 etkinliğinde iOS 18’i tanıttı ve bu güncelleme, yapay zeka özellikleriyle dikkat çekiyor.

Yapay zekaya sahip iOS 18 beta, WWDC açılış konuşmasının hemen ardından Apple’ın ücretli Geliştirici Programı üyeleri için yayınlandı. Programa üye değilseniz, nasıl kayıt olacağınızı da anlatıyoruz. Ancak unutmayın, beta sürümleri genellikle birçok hata içerebilir. Daha kararlı bir sürümün Temmuz ayında halka sunulması bekleniyor. Tam sürümü ise Eylül ayında iPhone 16 serisiyle birlikte tanıtılacak. İşte iOS 18’i yüklemek için yapmanız gerekenler:

Yapay Zekaya Sahip iOS 18 Beta – iPhone’unuzu Güncelleyin

iPhone’unuzun iOS 16.4 veya sonraki bir sürümü çalıştırdığından emin olun. Bunu, Ayarlar > Genel > Hakkında kısmından kontrol edebilirsiniz.
Geliştirici Beta Kaydını Tamamlayın

Geliştirici beta sürümüne kaydolmadıysanız, Apple’ın Geliştirici Programı’na kayıt olun. Ardından geliştirici sitesine gidip oturum açın ve İndir’i seçin. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik bölümünde Geliştirici Modunu etkinleştirmeyi unutmayın.
Beta Güncellemeleri Ayarlarını Yapın

Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’ye gidin. Otomatik Güncellemeler’in hemen altında Beta Güncellemeler seçeneği bulunuyor. Beta Güncellemeleri’ni seçin ve Apple Kimliği’nin doğru olduğundan emin olun. Değilse, kimliğe dokunun ve Farklı bir Apple Kimliği kullan seçeneğini seçin.

Yapay zekaya sahip iOS 18 beta

Beta Güncellemeleri altında iOS 18 Geliştirici Beta seçeneğini seçin. Bu yapıldıktan sonra Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne geri dönün. Beta güncellemenizi orada görebilirsiniz. İndir ve Yükle’yi seçin ve verilen talimatları uygulayın.

Yapay Zekaya Sahip iOS 18 Beta: iOS 18 Kurulumu Tamamlandıktan Sonra

Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, birkaç dakika ve birkaç yeniden başlatmanın ardından iPhone’unuzda iOS 18’in erken bir sürümüne sahip olacaksınız. Ancak, Apple’ın yapay zekeya sahip iOS 18 beta için başlangıçta yavaşlamalara ve çökmelere neden olabileceğini unutmayın.

iPhone’unuza iOS 18’i yüklemek için iPhone XS veya daha yeni bir modele sahip olmanız gerekiyor. iOS 18 ile uyumlu iPhone’ların tam listesi şu şekilde:

iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (2. nesil)
iPhone SE (3. nesil)

iOS 18’in Oyun Modunda iPhone Daha da Hızlanıyor