Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi

h ng rr

#İŞBİRLİĞİ

Huawei’nin akıllı tablet pazarındaki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tabii yalnızca tablet değil, aynı zamanda kalem ve klavye gibi araçlarla da zengin kullanım deneyimlerini önemseyerek çalışmalarını sürdürmesi çok güzel. Bu yazımızda size şirketin güncel ürünlerinden, MatePad 11.5 S PaperMatte Edition akıllı tabletinden söz edeceğiz.

İlk bakışta Huawei MatePad 11.5 S PaperMatte Edition

Huawei MatePad 11.5 S PaperMatte Edition, adından da anlaşılacağı üzere 11.5 inç ekrana sahip ve bu ekran, yansımaları büyük ölçüde önleyebilen gelişmiş bir ekranla geliyor. Bu ekran, yalnızca dokunuşlarınız için değil, aynı zaman Huawei kalem yardımıyla yapacağınız çizimler için de ideal bir zemin demek. Hem isterseniz fiziksel klavyesini satın alarak bu tableti bir laptop formunda da kullanma şansınız var. Kısacası Huawei, akıllı tablet ailesini de kısa aralıklarla güncelleyerek teknoloji severlere gelişmiş deneyimler sunma tutkusunu sürdürüyor.

Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi

Huawei MatePad 11.5 S PaperMatte Edition, üç farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor. Bunlar, uzay grisi, gümüş ve mor. Biz açıkçası mor rengi fazlasıyla beğendik. Hem diğer tabletlerden ayrışmak hem de içinde bulunduğumuz yaz aylarında daha cıvıl cıvıl bir tarza bürünmek için bu rengi size tavsiye edebiliriz.

Tabletimiz, tasarım hatları itibarıyla radikal değişiklikler barındırmıyor. Ailenin diğer üyeleriyle benzer detayları var. Ama bu, ürünün şık ve kullanışlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ürünümüz 6.2mm kalınlıkta ve yaklaşık 510 gram ağırlıkta ve bir yerden bir yere giderken çantanızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Köşelerden yumuşatılmış hatlar, güçlü çerçeve, pürüzsüz arka yüzey ve hem güç hem de ses kullanımı için hazırlanan fiziksel tuşlar, tam da kullanıcı dostu diyebileceğimiz tipte. Hani daha evvel bir Huawei tablet kullandıysanız, bu ürünü de sanki uzun süredir kullanıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Eğer ilk kez kullanacaksanız, emin olun alışmanız uzun sürmeyecektir.

11.5 inç 3:2 ekranla neler yapılır neler

Huawei, bu ürününde IPS ekran teknolojisini tercih ediyor. Pastel renkler, canlı detayların ortaya çıkmasının önünü açıyor. Tabii bu detayları yalnızca fotoğraflar olarak değil, videolar ve oyunlar olarak da düşünmek lazım. Ekrana gelen görüntünün ne kadar akıcı olduğu, detayların ne kadar net olduğu da önemli. Neyse ki bu tarafta 144Hz gibi iddialı bir ekran tazeleme değeri sunuluyor. Kısacası amiral gemisi bir özellikten söz ediyoruz.

P3 geniş renk gamına sahip olan ekranda, bir şeyler okumak, oynamak ve izlemek gerçekten keyifli. Eğer Netflix, Disney+ ya da Amazon Prime gibi ücretli streaming abonelikleriniz varsa, bu tabletle içerikleri deneyimlemenin keyfinin bir başka olduğunu fark edeceksiniz. Öte yandan evet, Huawei’nin resmi uygulama mağazasına giderek YouTube uygulamasını da indirebilir ve favori kanallarınızı güncel bir şekilde takip edebilirsiniz.

Cihazın ekranı, hem iç hem de dış mekân deneyimlerinde iyi bir görüntüleme sunabiliyor. PaperMatte ekran olduğu için yansımalar büyük ölçüde engelleniyor ve bu, özellikle güneş altındaki kullanımlarda sizin fazlasıyla işinize yarıyor.

Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi

Mat ekran teknolojisinin öncüsü “PaperMatte ekran” hakkında biraz daha detaya inelim

Okuma deneyimi:

Çok katmanlı nano ölçekli bir işlemle şekillendirilen ve ekran optimizasyon teknolojilerini içeren PaperMatte ekran, üst seviye okuma deneyimleri sunuyor. Gözleri yormayan bir ekrandan söz ediyoruz. Yansımaları yumuşak ışık yardımıyla %2’ye indiriyor ve net görüntülere erişmenizin önü açılıyor.

Yazma deneyimi:

HUAWEI MatePad 11.5S, kalemle yazma tarafında gelişmiş detaylara sahip bir ürün. Her şeyden önce, bu üründe sanki kâğıt üzerinde yazıyormuşsunuz hissine kapılabilirsiniz. Huawei, bu yeni teknolojinin sunduğu deneyimin geleneksel tabletlere kıyasla çok daha gerçekçi, doğal yazma deneyimi sunduğunu ifade ediyor. Açıkçası biz de deneyimlerimiz esnasında etkilendiğimizi tekrar tekrar söylemeliyiz.

Dokunma deneyimi:

PaperMatte ekran, hidrofobik yağ direnci olan bir filme sahip. Böylece pürüzsüz deneyimler mümkün oluyor ve ekranda kolay kolay parmak izi lekesiyle karşılaşmıyorsunuz. Bu, titiz kullanıcıların da hoşuna gidebilecek bir detay.

Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi

Gücünü 8 çekirdekli Kirin 9000WL işlemcisinden alıyor

Kirin 9000WL, güçlü bir işlemci. Buna 8GB RAM ve 256GB depolama faktörleri eşlik ediyor. İşletim sistemi tarafında da Huawei’nin hazırladığı Android tabanlı HarmonyOS 4.2 var.

Öncelikle, ürünün kendine has, kullanımı kolay bir arayüzü var. Aradıklarınızı kolaylıkla bulabilirsiniz. Menüler arası geçişler, uygulama çalıştırma ve kapatma hızları tatmin edici düzeyde. Öte yandan, üründe kurulu olarak gelen Huawei AppGallery uygulaması, pek çok yerli ve yabancı popüler uygulamaya erişebilmeniz için güzel bir araç. Bankacılık uygulamalarından tutun da oyunlara, Google uygulamalarından tutun da sosyal medya uygulamalarına kadar oldukça geniş bir yelpaze söz konusu. Cihazda, Angry Birds 2 gibi renkli grafiklere ve gelişmiş fiziklere sahip bir oyunu akıcı detaylarla oynayabildik ve aşırı ısınma gibi can sıkıcı bir detayla karşılaşmadık.

Tabii şunu da söylemekte yarar var. Huawei’nin uygulamalar tarafında bazı yıldız oyuncuları mevcut. Mesela Huawei Sağlık, Petal Haritalar. Bu yeni ürünümüzde ön yüklü olarak gelen ve çok beğeneceğinizi düşündüğümüz bir diğer uygulama ise, GoPaint uygulaması. Evet, bir not alma ve çizim uygulaması bu. Hem Türkçe dil desteğine hem de kullanışlı bir arayüze sahip. Kalemle basit çizimlerden profesyonel çizimlere kadar pek çok deneyim gerçekleştirebilirsiniz. Ha kaleminiz yok mu? Dert etmeyin, parmak hareketlerinizle de etkileyici sonuçlar ortaya çıkarabiliyorsunuz. Uygulamada kalem ucunun kalınlığından basınç düzeyine, renk tonundan çizim stiline kadar pek çok seçenek sizi bekliyor. Eğer çizim yapmaktan hoşlanan biriyseniz, bu tabletle aylar, hatta yıllarınızı geçirebilirsiniz.

Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi

Klavye ister misiniz?

Huawei MatePad 11.5 S PaperMatte Edition’ı isterseniz bir dizüstü PC gibi kullanma şansınız da var. Huawei’nin ürettiği fiziksel klavyeyi yalnızca birkaç saniyede tabletinizle eşleştirebiliyor ve kullanıma başlayabiliyorsunuz.

Klavye tuşlarının genellikle büyük, tuşlar arasındaki boşlukların yeterli düzeyde ve tuşların çalışmasının da genellikle sessiz olduğunu söyleyebiliriz. Yani evet, kısa sürede e-mail’ler ve makaleler yazmak için fiziksel klavyenin iyi bir arkadaş olduğu kesin. Öyle ya, aksi durumda her sene Huawei’den yeni modeller görür müydük?

Kamera, hoparlör ve mikrofon detayları

Cihazımızın ön tarafında 8, arka tarafında da 13MP değerde kamera mevcut. İnternet üzerinden görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz. İki kameranın da 1080p 30FPS değerde video çekimlerine izin verdiğini ve iyi ışıklı ortamda yeterli performans sunduğunu söyleyebiliriz. Tabii bir akıllı telefon kamerası gibi beklentiniz olmamalı. Diyelim ki evden çalışıyorsunuz ve haftalık toplantınızı yapmanız gerekiyor. İşte bu noktada kamera, hoparlör ve mikrofon sistemi size yardımcı olacaktır.

İkili mikrofon sistemi genellikle sesleri iyi alıyor. Etrafta ufak tefek sesler olsa da karşı tarafa sizin sesinizi berrak bir şekilde ulaştırabiliyor. Tabii karşı taraftan gelecek ses de önemli, değil mi? Ürünümüzde dörtlü hoparlör sistemi var ve gerçekten güçlü. Huawei MatePad 11.5 S PaperMatte Edition’ın hoparlör sistemi, şimdiye dek denediğim en güçlü tablet hoparlör sistemlerinden bir tanesi olabilir. Hele tablet elinizdeyken bir şeyler izliyor ya da dinliyorsanız, melodilerin titreşimlerini adeta avuçlarınızda hissediyorsunuz.

Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi

Hızlı şarj destekli pil ve uyumlu adaptör

Huawei MatePad 11.5 S PaperMatte Edition, bünyesinde Wi-Fi AX ve Bluetooth 5.2 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Yani güçlü bir internet altyapısına saniyeler içinde kablosuz olarak bağlanabilir, örneğin Bluetooth kulaklığınızı da yine saniyeler içinde cihazınızla eşleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Eh, günümüzde hem iş hem de özel yaşantıda internet çok önemli ve cihazların interneti en iyi performansla sunabilmesi de öyle. MattePad 11.5 S tabletin burada da görevini iyi yaptığını söylemeliyiz.

Tabletimizde tam 8800mAh değerde pil bulunuyor ve 10V/2.25A hızlı şarj desteği de var. Ek olarak Huawei’nin hızlı şarj desteği sunan adaptörü de kutuda geliyor. Böylece şarj adaptörü için ayrıca para vermenize gerek kalmıyor, ihtiyaç duyduğunuzda da tabletinizi kısa sürede şarj edebiliyorsunuz.

Daha fazla detaya ulaşmak ve satın almak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

XPG SPECTRIX D35G DDR4 RGB 16GB X 2 RAM: Uygun fiyata yüksek performans!