Steam Konsolları Büyük Etki Yaratabilir

Steam DG 626

Steam konsolları hakkında konuşan Epic Games yöneticisi Tim Sweeney, yeni oyun konsollarından övgüyle bahsetti.

Oyun dünyasının en popüler serilerinin başında gelen Gears of War’un yapımından sorumlu olan Epic Games stüdyosunun CEO’su Tim Sweeney, yapım aşamasındaki Steam konsolları hakkındaki görüşlerini oyunseverlerle paylaştı. Steam konsollarının ve Steam işletim sisteminin oyun dünyasına bugüne kadar görülmemiş bir açıklık getireceğini söyleyen Sweeney’e göre yeni konsollar, oyunseverler üst düzey bir deneyim sunabilecek.

Steam_DG

Windows tarafından domine edilen bilgisayar sektörünün aksine Valve’nin Steam servisinin çok daha açık bir platform olduğuna dikkat çeken Sweeney’e göre yeni konsollara kullanıcıları daha etkin hale getirebilecek. Microsoft’un geleceği hakkında endişeli olduğunu dile getiren Sweeney, Microsoft’un uygulama geliştiricilerine gerekli alanı sağlamadığını iddia etti.

Game Developers Conference 2014 kapsamında oyun yapımcılarına sunulan Unreal Engine 4’ün piyasaya sürülmesiyle meşgul olan Epic Games stüdyosu, yeni nesil konsolların gelişimiyle yakında ilgileniyor. Unreal Engine 4’ün kullanımı için Xbox One ve PlayStation 4’ün üst düzey donanımsal özelliklerine ihtiyaç duyuluyor olması da bu durumun açık bir örneği.

Assassin’s Creed Unity’den Yeni Ekran Görüntüsü