Nintendo Switch Pro Controller Android 10 ile uyumlu!

Nintendo Switch Pro Controller

Nintendo Switch Pro Controller, Android 10 güncellemesi ile Android telefonlarda da kullanılmaya başlandı. Konuyla ilgili detaylar haberimizde.

Xbox One kontrolcüsünden sonra en rahat kontrolcü olan Nintendo Switch Pro Controller, geçtiğimiz aylarda Steam‘in dikkatini çekmişti. Steam, yayınladığı güncelleme ile Pro Controller’ı resmi olarak desteklemeye başlamıştı. Bugün ise bir desteğin de Android 10 cephesinden geldiği ortaya çıktı.

PlayStation 5 için oyun geliştirmek çok kolay

Android 10 yüklü telefon kullananlar Pro Controller‘ı çok kolay bir çekilde telefonlarına kablosuz olarak bağlayabiliyor. Bunun için yapmanız gereken teken şey; Pro Controller’ın eşleme tuşuna basman ve Android 10 yüklü telefondan Bluetooth bölümünden eşleme işlemini başlatmanız.

Nintendo Switch Pro Controller

Mobil oyunların popüler olmasının ardından kullanıcıları artık dokunmatik ekran tatmin etmemeye başlamıştı. Apple, MFi gibi saçma bir protokol başlatıp, sadece bu lisansa sahip olan kontrolcüleri iOS’e bağlama imkanı sunuyordu. Hatasını geç de olsa fark eden Apple, iOS 13 ve macOS Catalina ile Dualshock 4 ve Xbox One kontrolcüsüne resmi olarak destek vermeye başlamıştı.

Google cephesi de bu atılıma sessiz kalmamak adına popüler kontrolcülere destek verecek gibi görünüyor. TV’ye Type-C üzerinden bağlanan bir telefonda kontrolcü ile oyun oynamak büyük keyif sunuyor diyebilirim. Umarız bu destekler yeni nesilde de devam eder.