Starlink Türkiye pazarı için somut adımlar atıyor

Starlink uçaklara internet

Gerçek anlamda kablosuz internet deneyimi sunan Starlink projesi, nihayet Türkiye’yi de hizmet haritasına ekledi. İşte Starlink’in ülkemize geleceği tarih.

Starlink Türkiye pazarı için somut adımlar atıyor. Teknoloji gerçekten çok hızlı bir şekilde gelişiyor. 80 – 90 jenerasyonu olarak tabir edilebilen kitle için, internete girerken telefon çevirme seslerinin geldiği günler daha dün gibi hatırlanıyordur.

Starlink projesi iptal edilme

Ancak artık internet erişimi, suya erişim kadar kolay. Hemen her yerde Wi-Fi noktaları varken, eğer böyle bir hizmetin olmadığı bir şehirde yaşanılıyorsa da akıllı telefonlarda bulunan LTE özelliği sayesinde, telefonun çektiği her yerden internete bağlanmak mümkün.

SpaceX Starlink

Starlink Türkiye pazarı için somut adımlar atıyor

Ancak internetin serüveninin burada son bulacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü daha gerçek anlamda kablosuz internet projesi olan Starlink’le tanışmadık bile. Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi tarafından geliştirilen ve abonelerine uzaya konumlanmış uydular üzerinden internet erişimi imkanı sunan Starlink projesi, hizmet kapsama alanını genişletiyor.

starlink uyduları

Aslında yakın zamana kadar bu listede Türkiye’nin de adı vardı ve hizmetin başlangıç tarihi olarak da 2023 yılı işaret ediliyordu. Ancak son her ne olduysa, SpaceX bu planından vazgeçti ve Türkiye’yi “Zamanı belli olmayan ülkeler” grubuna alarak, beklentileri sıfıra indirdi. Bununla birlikte geçtiğimiz saatlerde söz konusu haritasında bir kez daha güncellemeye giden şirket, Starlink hizmetinin başlangıç tarihini 2024 olarak duyurarak adeta herkesin yüreğine su serpti. Evet 2024 yılı demek çok muğlak bir tarih aralığı vermek demek ancak daha önce elimizde hiçbir bilgi olmadığı düşünüldüğünde, bu bile oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

iPhone SE4 kamera detayları netleşiyor