SpaceX Starlink projeleri konusunda çok aceleci! Bunlar ne yapıyor!

SpaceX uzay turizmini

Küresel çapta planlanan en büyük projelerden bir tanesi olarak bilinen SpaceX Starlink projeleri konusunda çok acele ediliyor. Bakalım şirketin yeni hedefleri neler.

Elon Musk’ın CEO görevini yürüttüğü SpaceX Starlink projeleri eskisinden çok daha hızlı ilerliyor. Zaten genel olarak bu uzay şirketinin çok büyük bir hızla hareket ettiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde astronotları uzaya taşıyan ilk özel şirket olma özelliğini kazanmıştı. Firmanın şimdilerdeki en büyük hedefi ise dünyanın en büyük internet ağını kurmak. Böylece bu konuda büyük bir güç elde etmiş olacaklar.

SpaceX Starlink projeleri giderek hızlanacak

Uzay projeleri, son 20 yılda gerçekten de baş döndürücü noktalara ulaştı. Özel şirketlerin faaliyetlerini arttırması ile birlikte, ilginç projeler görmeye başladık. Bunlar içerisinden bazıları uzaya turist olarak insanları götürmeyi önerirken, kimileri de internet ağları kurmak istedi. SpaceX şirketi ABD yetkili makamlarından aldığı izinlerle birlikte seri bir şekilde uzaya internet uydusu gönderiyor.

SpaceX Starlink projeleri

Geçtiğimiz günlerde 60 Starlink uydusunu uzaya göndermeyi başaran firma, şimdilerde hedefini çok daha fazla büyüttü. Yine Haziran ayı içerisinde 2 filo daha dünya yörüngesine yerleşerek internet dağıtacak. Airketin asıl hedefi ise dünya üzerinde internetin ulaşmadığı hiçbir yerin kalmaması. Böylece hem internete ulaşım hem de küresel çapta teknolojinin eşit paylaşımı sağlanacak.

Snapchat’e sesli komut özelliği geldi, aramalar kolaylaştı

Firma planlarına göre, 13 Haziran Cumartesi günü saat 12.21’de yeni Starlink uydularını yörüngeye yerleştirecek. Bu yeni gönderilmesi planlanan 60 uydu, kısa bir süre önce yörüngeye yerleştirilmiş 482 uydu ile birlikte hareket edecek. Eğer her şey yolunda giderse, Haziran ayı içerisinde 180 uydunun yörüngeye yerleştirilmesi sağlanacak. Sizce SpaceX bu hedefinde başarılı olabilecek mi?