Star Wars: The Last Jedi Uzayda İzlenecek

star2

Dünya genelinde heyecanla beklenen Star Wars: The Last Jedi bildiğiniz gibi geçtiğimiz cuma gösterime girdi. Büyük ilgi gören serinin yeni filmi sadece dünyada izlenmekle kalmayıp uzayda da gösterilecek. Yörüngede bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)’nda görevli astronotlar içinde özel gösterimi yapılacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda izlenecek

NASA sözcüsü Daniel Huot yaptığı açıklama ile Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli astronotların da çok yakında yeni Star Wars filmi The Last Jedi’i izleyeceğini açıkladı. Film Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan bir dizüstü bilgisayar veya standart projektör üzerinden izlenecek.

Yapılacak ikmalle uzaya ulaşacak olan The Last Jedi, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda izlenecek ilk film değil. Zaman içinde yapılan malzeme ve yiyecek ikmalleri sırasında çeşitli filmler de istasyona yollanmıştı. İçerisinde The Godfather ve Beverly Hills Cop gibi filmlerin de bulunduğu geniş bir arşiv İstanyon’da yer alıyor. Astronotların izlemekten en çok keyif aldığı filmlerin ise Gravity ve Star Trek gibi bilim-kurgu filmleri olduğu söyleniyor.

Star Wars: The Last Jedi neredeyse dünya ile aynı anda Uluslararası Uzay İstasyon’da da gösterilerek bir ilke imza atmış olacak.

Star Wars: The Last Jedi Uzayda İzlenecek

Japonlar Uzaya Asansörle Çıkmayı Planlıyor