Star Wars Outlaws Beklentilerin Altında Kaldı

Star Wars Outlaws

Geçtiğimiz ayın sonunda oyunseverlerle buluşan yeni Star Wars oyunu Star Wars Outlaws’ın satışları beklentilerin altında kaldı.

Geçtiğimiz ay çıkan en dikkat çekici oyunlardan biri de Star Wars Outlaws’tu. Heyecanla beklenen yeni Star Wars oyunu, 30 Ağustos’ta oyunseverlerle buluştu. Son dönemde çıkan Star Wars Jedi oyunları oldukça başarılı olduğu için Outlaws’tan da beklentiler yüksekti. Ancak ortaya çıkan sonuç öyle olmadı. Star Wars Outlaws, Concord ya da Sucidie Squad Kill the Justice League gibi tam bir fiyaskoya dönüşmedi belki ama satışlarıyla beklentileri de karşılayamadı. Nitekim Ubisoft da bu durumu kabullenmek zorunda kaldı. Stüdyo, net rakamlar vermekten kaçınsa da Outlaws’un satışlarının bekledikleri kadar iyi olmadığını açıkladı.

Ubisoft, beklentilerini karşılayamayan bu satış rakamlarını yukarı çekmek için elinden geleni yapıyor. Stüdyo, şu anda oyunseverlerden gelen geri dönüşler çerçevesinde oyunu geliştirmek ve hataları gidermek için çalıştıklarını açıkladı. Önümüzdeki günlerde oyun için önemli güncellemeler yayınlanabilir.

Star Wars Outlaws aslında görsel açıdan epey kuvvetli bir oyun olsa da oynanış açısından aynı şeyi söylemek mümkün değil. Geneli itibarıyla oyun mekanikleri fazla sıradan ve yer yer sıkıcı bulundu. Öte yandan oyunda önemli bir yer tutması gereken gizlilik mekaniklerinin de gülünç derecede zayıf olması, kötü eleştirileri beraberinde getirdi. Star Wars Outlaws çıktıktan sonraki günlerde, sosyal medya yapay zekanın gözünün önündeki karakteri göremediği videolarla doldu. Bu ve benzeri eksiklikler, Outlaws’un satış rakamlarını aşağı çekti.

Açık dünyada geçen ilk Star Wars oyunu olan Star Wars Outlaws, The Empire Strikes Back ile Return of the Jedi filmleri arasındaki dönemde geçiyor. Oyuncular Kay Vess adlı bir suçluyu kontrol ederek Star Wars evreni boyunca uzanan bir maceraya atılıyor. Bu geniş açık dünyada oyuncular farklı gezegenleri keşfederek yepyeni dünyalara adım atabiliyor. Tabii film ve dizilerden aşina olduğumuz gezegenler de bu macerada karşımıza çıkıyor.

 

2024 oyun

PlayStation Plus’ın Ekim Oyunları Belli Oldu