Stanford coronavirüs nedeniyle dersleri online’a taşıyor

Stanford coronavirüs

On yıllardır küçümsenen yüksek öğretimdeki açıköğretim formatı sonunda zaferini ilan edebilir. Dünyanın en önemli üniversitelerinden olan Stanford coronavirüs nedeniyle derslerini online olarak vereceğini açıkladı. Öğrencilerden “okula gelmeden” dersleri online olarak takip etmeleri isteniyor.

9 Mart’tan itibaren üniversitede hiçbir dersin verilmeyeceğini duyuran Stanford sadece fiziksel olarak orada bulunması gereken idari ve teknik personelin üniversitede işinin başında olacağını hatırlattı. Akademik personel ve öğrenciler ise dersleri, belirlenen saatlerde, online olarak işleyecekler.

Stanford coronavirüs nedeniyle eğitimde devrim yaratabilir mi?

Üniversite yönetimi ise, okuldaki hocalara, derslerini online olarak verebilmesi için gereklik teknolojik alt yapıyı ve cihazları sağlayacak.

Üniversite yönetimi ayrıca sınavların da ev ortamında ve uzaktan yapılmasını cesaretlendirmek istiyor. Akademik personelle görüşen okul yönetimi, hocaları zorlamayacaklarını, isteyen hocaların üniversitedeki sınıflarda ders vermeye devam edebileceğini hatırlatıyor. Ancak yönetimin tercihinin “evden online” dersler olacağının da altı çiziliyor.

Coronavirus sebebiyle bir festival daha iptal edildi!

Bu gelişmeyle beraber, online eğitim formatının önemli bir test aşaması yaşayacağı düşünülüyor. Bundan sonra üniversite yönetimlerinin, dünyanın her yerinden eğitim almak isteyecek öğrencilere daha kapsamlı ve ağır online eğitimler sunmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, coronavirüs nedeniyle dünyada panik hızla büyüyor. ABD’de marketlerde tuvalet kağıdı bulunamıyor, çoğu insan marketlerdeki ürünleri stoklamaya başladı. Pek çok fuar iptal ediliyor ve insanlar uçağa binmemek için her türlü gezi planını iptal ediyor.

Stanford coronavirüs